Eneba COM
 
 

Tomb Raider I-III Remastered houdt aanstootgevende inhoud in het spel

Tomb Raider I-III Remastered houdt aanstootgevende inhoud in het spel

Toen Tomb Raider I-III Remastered werd aangekondigd, waren de verwachtingen over de mogelijkheid om de originele avonturen van Lara Croft opnieuw te beleven erg hoog gespannen. De afgelopen maanden zijn er veel details over deze compilatie onthuld en het spel is vandaag eindelijk verkrijgbaar op PC via Steam en consoles. Tomb Raider I-III Remastered laat je de eerste trilogie van titels met Lara Croft in de hoofdrol spelen en het pakket bevat ook alle geheime levels en de uitbreidingen die voor elk van de games zijn uitgebracht, namelijk The Unfinished Business voor Tomb Raider I, The Gold Mask voor Tomb Raider II en The Lost Artifact voor Tomb Raider III.

 

 

De oorspronkelijke inhoud behouden

Geen enkele lancering van videogames is echter vrij van controverse en Tomb Raider I-III Remastered is daar niet vrij van. Dit keer gaat het om bepaalde raciale stereotypen in de originele games en de beslissing van Crystal Dynamics om ze in de remasters te laten zitten. De studio heeft in een interview met IGN bevestigd dat ze hebben besloten om de originele inhoud te behouden, ondanks dat sommige ervan aanstootgevend zijn. Hun doel is om de geest van de eerste drie Tomb Raider games te behouden. Om mogelijke problemen te voorkomen hebben ze echter een waarschuwing in het spel opgenomen.

“The games in this collection contain offensive depictions of people and cultures rooted in racial and ethnic prejudices. These stereotypes are deeply harmful, inexcusable, and do not align with our values at Crystal Dynamics."

"Rather than removing this content, we have chosen to present it here in its original form, unaltered, in the hopes that we may acknowledge its harmful impact and learn from it.”

Tomb Raider I-III Remastered zou niet hetzelfde zijn zonder dat soort content en het spel moedigt dat gedrag niet echt aan. De beslissing van Deep Silver lijkt heel redelijk, vooral omdat het degenen die zich beledigd kunnen voelen de mogelijkheid biedt om de content te vermijden. Hoe dan ook, als je de iconische avonturierster vanaf het begin wilt volgen, is onze prijsvergelijker de beste bron van kortingen om Tomb Raider I-III Remastered te kopen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief