Valve staakt de ontwikkeling van Artifact

Valve staakt de ontwikkeling van Artifact

Een paar dagen geleden hoorden we dat BioWare de ontwikkeling van Anthem stopzette na een flink aantal maanden te hebben gewerkt aan een nieuwe versie van het spel die de spelers zou aanspreken. Nu is het de beurt aan Valve's verzamelbare kaartspel Artifact. Het spel werd aangekondigd als de nieuwe en revolutionaire belofte van de firma, die ontwikkeld werd met de hulp van Richard Garfield, de maker van Magic: The Gathering. Het spel heeft een innovatief spelsysteem waarbij je kaarten uit je deck over drie verschillende borden kunt inzetten om je tegenstander te vernietigen, maar de leercurve was voor de meeste mensen toch wat te steil. Valve's populaire MOBA DOTA 2 was de inspiratiebron voor het spel, en dat stimuleerde ook de aanvankelijke verkoop, maar het aantal mensen dat Artifact speelde daalde dramatisch in slechts een paar weken, vooruitlopend op een slechte afloop voor het spel.

 

 

Een paar maanden later sprak Gabe Newell zelf over Artifact 2.0, een vernieuwde versie van het spel die het zou maken tot wat de spelers wilden, en een gesloten bèta van de nieuwe versie begon in 2020. Maar het lijkt erop dat er heel wat minder mensen in het spel geïnteresseerd zijn dan verwacht en het bedrijf ziet van het spel af.

"Hoewel we redelijk tevreden zijn dat we de meeste van onze spel-doelen bereikt hebben, zijn we er niet in geslaagd het aantal actieve spelers op een niveau te krijgen dat verdere ontwikkeling op dit moment rechtvaardigt. Daarom hebben we de moeilijke beslissing genomen om de ontwikkeling van de Artifact 2.0 Beta stop te zetten".

Maar er is geen reden om verdrietig te zijn als je het spel kocht, want je zult het zonder problemen kunnen blijven spelen. In feite zijn zowel de oude als de vernieuwde versie van Artifact al voor iedereen beschikbaar op Steam. Ze heten Artifact Classic en Artifact Foundry. Je kunt ze helemaal gratis downloaden en spelen, en ze geven je toegang tot alle kaarten in het spel.

Als je eens een ander verzamelkaartspel wilt spelen is Artifact de moeite waard om eens te proberen, zeker in zijn nieuwere vorm. Zo niet, dan kun je verder spelen met andere populaire spellen in het genre, zoals Hearthstone, Slay the SpireGwent, MTG Arena, en meer.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief