Vindictus: Defying Fate veroverde het internet stormenderhand

Vindictus: Defying Fate veroverde het internet stormenderhand

Als je het over een Koreaans gamebedrijf hebt, denken de meeste mensen waarschijnlijk aan MMO-games. Koreaanse games zijn heel lang bij één genre gebleven. NEXON en hun eerste Vindictus-game in 2010 hebben niet veel mensen opgemerkt omdat er zoveel MMO's zijn. Het is dus leuk om te zien dat ze terugkomen met Vindictus: Defying Fate, met een meer gerichte singleplayer, actie-RPG gameplay in plaats van de ouderwetse MMO.

 


Vindictus: Defying Fate is een actie-RPG ontwikkeld en uitgegeven door NEXON. Het spel bevindt zich momenteel nog in de pre-alpha fase maar heeft al veel positieve reacties ontvangen van de community. Vindictus: Defying Fate intense en bloederige gevechten tegen monsters. Zoals NEXON het spel beschrijft: "Dompel jezelf onder in een duistere en intense odyssee, waarin je het opneemt tegen torenhoge tegenstanders en door een 3D-wereld navigeert die wemelt van mysterie en gevaar."

Onverwacht heeft NEXON een nogal "gewaagde" zet gedaan door een bijzonder schaarse en onthullende outfit voor het hoofdpersonage te gebruiken. Deze beslissing is echter een succesvolle marketingstrategie gebleken en heeft sinds de onthulling voor veel aandacht op internet gezorgd. De reacties waren gevarieerd, met zowel negatieve als positieve feedback, maar het heeft onmiskenbaar de interesse van velen gewekt. Toch gaat de primaire focus van het spel verder dan alleen dit aspect.
De gameplay

Nu, lang na de release van Elden Ring, blijft het Souls-achtige genre zich ontwikkelen. We hebben titels als Wo Long: Fallen Dynasty en Lies of P, stuk voor stuk fantastische games. Bovendien wordt er veel verwacht van de aanstaande release van Black Myth: Wukong. Op het eerste gezicht lijkt Vindictus: Defying Fate direct geïnspireerd op het Souls-achtige genre. Het bevat mechanieken zoals ontwijkrollen met i-frames, een pareersysteem en intense maar meedogenloze gevechten die je vaardigheden en reflexen op de proef stellen tegen geduchte eindbazen. Natuurlijk bevat het spel ook het zogenaamde "bonfire", dat dient als een opslagpunt voor je personage om te respawnen elke keer dat hij sneuvelt.

De onvoorspelbare aanvalspatronen van de monsters, in combinatie met dit nieuwe vechtsysteem, zorgen voor een zeer uitdagende maar lonende ervaring. Omdat het spel zich nog in het beginstadium van ontwikkeling bevindt, kunnen we niet voorspellen wat ons te wachten staat, maar tot nu toe is het veelbelovend. Met alle noodzakelijke ingrediënten al op hun plaats, is de enige taak die nog rest het creëren van een perfecte spelervaring, en het lijkt goed op weg om dat doel te bereiken.

 

 

Bekende gezichten

Voor de trouwe fans van de MMO Vindictus uit 2010 herintroduceert NEXON Lann en Fiona, de twee geliefde personages van de franchise, in de nieuwe gameplay. Fiona is een veelzijdige vechter gewapend met een lang zwaard en schild, terwijl Lann twee zwaarden hanteert, waardoor de spelers twee verschillende speelstijlen hebben: een defensieve en een offensieve. Spelers kunnen elk personage kiezen om een reis door het spel te beginnen.

Hoewel we nog geen geplande releasedatum voor het spel hebben, kun je het zeker in de gaten houden. Zorg ervoor dat je onze prijsvergelijker gebruikt voor de beste aanbiedingen als je Vindictus: Defying Fate.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief