Zoochosis ziet er angstaanjagend uit in zijn nieuwste gameplay teaser

Zoochosis ziet er angstaanjagend uit in zijn nieuwste gameplay teaser

Het horrorgenre heeft door de jaren heen altijd in het middelpunt van de belangstelling gestaan van veel gamers, met populaire mutiplayerhorrorgames zoals Lethal Company, Content Warning, survivalhorrorgames zoals The Outlast Trials of Resident Evil 4 Remake, en vooral de recente opkomst van psychologische horrorgames zoals Buckshot Roulette.

Clapperheads, ontwikkelaar en uitgever van indiegames, waagt zich op deze markt voor horrorgames en kondigde op 16 januari 2024 voor het eerst hun nieuwste psychologische horrorgame aan, getiteld Zoochosis.

Sinds de officiële aankondigingstrailer voor Zoochosis voor het eerst werd onthuld, heeft het spel veel aandacht gekregen voor zijn unieke horroromgeving en -concept. Edwin Evans-Thirwell van Rock Paper Shotgun prees het spel als een "open eerbetoon aan The Thing". PCGamesN vergeleek het met "Resident Evil meets Planet Zoo" en Dread Central beschreef het spel als "The Thing meets a zoo".

Op 26 maart 2024 werd ook de Gameplay Teaser trailer voor Zoochosis uitgebracht, die in korte tijd een groot aantal views op YouTube vergaarde:

 


In Zoochosis kruipen spelers in de huid van een dierenverzorger die hun eerste nachtdienst meemaakt en ontdekt dat de dieren in de dierentuin beginnen te muteren. De gameplay draait om het maken van vaccins, het genezen van de gemuteerde dieren en het ontrafelen van het mysterie achter de plotselinge epidemie in de dierentuin.

Dit is je eerste nachtdienst als dierenverzorger. Je ontdekt dat sommige dieren geïnfecteerd zijn en in mutanten veranderen. Red ze en red jezelf. Ontrafel het mysterie van de dierentuin. Kies verstandig. Je keuzes bepalen je einde.

Op het eerste gezicht lijkt Zoochosis zijn hoofdthema te baseren op een vorm van psychose die zich ontwikkelt bij dieren die gevangen worden gehouden in dierentuinen, door dezelfde naam te delen en er een draai aan te geven. In het echte leven uit zoochosis zich in wat stereotype gedragingen of stereotypieën worden genoemd, wat vaak monotone, obsessieve, repetitieve handelingen zijn die geen doel dienen. Eenvoudig gezegd is zoochosis geestelijke angst die zichtbaar wordt door abnormaal gedrag, en het is een veelvoorkomende indicator van slecht welzijn.

De ontwikkelaars hebben ook aangegeven dat het spel verschillende mogelijke eindes zal hebben, die variëren afhankelijk van de beslissingen van de speler over welke dieren te redden en welke te vermijden.

Bovendien wordt Zoochosis gespeeld vanuit het perspectief van een bodycam, wat een extra laag aan de ervaring toevoegt.

Zoochosis wordt in het tweede kwartaal van 2024 uitgebracht voor Windows. Zorg ervoor dat je deze nieuwste horrorervaring niet mist door dLcompare's prijsvergelijker te gebruiken om Zoochosis te preorderen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief