Eneba COM
 
 

Wolfenstein 3D

  • PC
Maak een prijswaarschuwing aan

Topwinkels

    Wolfenstein 3D is een 1992 first-person shooter video game ontwikkeld door id Software en uitgegeven door Bethesda Softworks. Het spel speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en plaatst spelers in de rol van een Amerikaanse spion genaamd B.J. Blazkowicz terwijl hij infiltreert in nazi-bolwerken in het door Duitsland bezette Europa om geheime plannen te stelen voor Operatie Eisenfaust - een fanatiek experiment dat Hitler zou kunnen veranderen in een onsterfelijk superwezen.



    Spelers verkennen de levels vanuit een eerste-persoonsperspectief en moeten zich een weg banen door legioenen nazi-troepen en vijandelijke vallen overleven terwijl ze wapens, goud en andere voorwerpen moeten verzamelen die nodig zijn om te overleven om hun doel te bereiken, namelijk het vernietigen van het ultieme wapen van de nazi's: Mecha-Hitler! De uitdagende gameplay bestaat uit het navigeren door doolhofachtige omgevingen vol met deuren en bewakers; je een weg schieten langs patrouillerende troepen of ze afleiden met geluidseffecten; boze honden of robotten ontwijken of uitschakelen; vechten tegen SS-officieren gewapend met pantservernietigende geweren; sluw granaten ontwijken die uit ramen boven je vallen; lichamen doorzoeken naar aanwijzingen en sloten plukken op deuren die nieuwe kamers bewaken... de lijst gaat maar door. Alsof dit nog niet genoeg is, laat Wolfenstein 3D gamers ook kennismaken met memorabele personages als Hans Grosse (de kolossale psychopaat) en Grietje Grosse (zijn sadistische zus).



    Wolfenstein 3D is een klassieker onder gamers. De revolutionaire graphics, meeslepende gameplay en intense actie zetten de standaard voor first-person shooter games in de jaren '90 en daarna. Tot op de dag van vandaag blijft Wolfenstein 3D oude en nieuwe generaties gamers vermaken en inspireren.

    Lees verder

    Beste prijzen voor Wolfenstein 3D

    Gebruik je CD-sleutel op Steam.

    CD-sleutel om te gebruiken op de GOG GALAXY-client om uw spel te downloaden.

    Opmerkingen over Wolfenstein 3D

    • Technische informatie

    • Categorieën : Actie , First-Person Shooter
    • Uitgever : Bethesda Softworks
    • Ontwikkelaar : ID Software
    • Modus : Solo
    • Verschijningsdatum : 3 augustus 2007
    • Systeemvereisten
    • Leeftijdsclassificatie
    • PEGI 12ESRB M
    Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

    Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief