Instant Gaming EU
 
 

Concrete Genie

  • PS4
Maak een prijswaarschuwing aan

Topwinkels

    Concrete Genie is een aankomende actie-avonturenspel ontwikkeld door PixelOpus, een ontwikkelaar onderdeel van SIE Worldwide Studios, voor de PlayStation 4 en het zal ook PSVR ondersteunen.



    Het verhaal speelt zich af in een klein stadje genaamd Denska, dat grotendeels verlaten en vervuild is. Als Ash krijg je te maken met vernederende, mishandelende pestkoppen die je notitieblok stelen, de pagina's eruit scheuren en door de stad verspreiden. Ga op een zoektocht om de gescheurde pagina's terug te krijgen. Tijdens deze zoektocht ontdek je een penseel waarmee je je schilderijen tot leven kunt wekken. Met deze wezens kun je niet alleen omgevingspuzzels oplossen, maar ze dienen ook als metgezellen en vrienden tijdens het spel.



    Je bestuurt Ash en gebruikt de bewegingsbesturing van de DualShock 4 om landschappen te creëren in de stad Denska. Deze landschappen veranderen in levende portretten. Hoe je wezens schildert en welke kleur je ze schildert, heeft invloed op hun persoonlijkheden. Zo zal rode verf een wezen vuurspuwende vaardigheden geven, of maak je een geel exemplaar, dan heeft hij elektrische vaardigheden. Naast het tekenen in vrije stijl, bevat het spel een aantal kernpuzzels die de speler moet oplossen met zijn kunstwerken. Langzaam zul je meer toegang krijgen tot Denska, maar aan het begin van het spel is er slechts een enkele buurt beschikbaar. De pestkoppen zullen door de stad trekken en ervoor zorgen dat de kunstwerken sterven. Ze kunnen ook Ash pesten, dus je moet de pestkoppen ontwijken als je door de stad trekt. De speler kan ook de verwoeste kunstwerken repareren.



    Het spel heeft het sociale commentaar behouden dat de mensen opviel toen het voor het eerst werd gepresenteerd. Het is een weerspiegeling van het isolement en de duisternis die slachtoffers van pesten overkomen. Er is zelfs een persoonlijk tintje. Je kunt je eigen kunstwerk maken, maar je loopt ook het risico dat te verliezen aan de pestkoppen in het spel - Ash's verliezen zijn ook jouw verliezen. Dit zou wel eens een van die weinige games kunnen zijn die het niet te nauw nemen met serieuze thema's.

    Lees verder

    Beste prijzen voor Concrete Genie

    Code voor PS5 om te activeren op Playstation Network.

    Opmerkingen over Concrete Genie

    • Technische informatie

    • Officiële website : Concrete Genie
    • Categorieën : Actie , Avontuur
    • Uitgever : Pixelopus
    • Ontwikkelaar : Sony Interactive Entertainment
    • Modus : Solo
    • Verschijningsdatum : 8 oktober 2019
    • Leeftijdsclassificatie
    • PEGI 7
    Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

    Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief