Age of Wonders 4 tilt de serie naar een hoger niveau

Age of Wonders 4 tilt de serie naar een hoger niveau

Het is negen lange jaren geleden dat Age of Wonders III uitkwam en er is voor de fans van de franchise op dit moment niet veel veranderd. Gelukkig zal de aanstaande release van Age of Wonders 4 daar verandering in brengen. Het brengt niet alleen een nieuwe wereld om te verkennen, maar ook nieuwe gameplaymechanieken die de ervaring naar een nieuw niveau van complexiteit en intensiteit brengen. 

Net als in zijn voorganger kruip je in Age of Wonders 4 in de huid van een heerser die zijn factie door een spannende campagne leidt. Nieuwe facties om uit te kiezen, verschillende helden, elk met hun eigen krachten en vaardigheden die invloed hebben op de landen die ze besturen en de legers onder hun controle, verschillende campagnes om te verkennen, en vele verrassingen wachten op je in het nieuwe deel van de populaire serie. Om verder te komen in het spel moet je naburige landen verkennen, vechten tegen monsters en samenwerken met andere facties op een 4X-achtige overwereldkaart. Door grondstoffen te verzamelen, je economie te beheren, steden te bouwen en eenheden te rekruteren voor je legers breid je je rijk uit en probeer je de doelen in elk scenario te bereiken om verder te komen in het verhaal. Natuurlijk bevat Age of Wonders 4 ook multiplayergevechten waarin verschillende facties het tegen elkaar opnemen om de heerschappij op te eisen.

 

 

Age of Wonders 4 bevat tactische turn-based gevechten op een zeshoekig raster. Je zet je eenheden in en ondersteunt ze met spreuken en aanvallen, terwijl je probeert je tegenstanders met minimale verliezen te vernietigen. Afhankelijk van je factie en de gebeurtenissen op de wereldkaart krijg je de beschikking over verschillende eenheden, elk met hun eigen vaardigheden en statistieken. Alleen door ze te combineren kun je efficiënt vechten en je tegenstanders overtreffen. Gelukkig voor jou beschikt Age of Wonders 4 over een groot aantal troepen waaruit je kunt kiezen, van infanteriesoldaten tot magische gebruikers en mythische beesten, zodat je tal van verschillende strategieën kunt uitproberen. 

Over het geheel genomen biedt Age of Wonders 4 een ervaring die sommige spelers aan Civilization zou kunnen doen denken, maar uiteindelijk maken de verbazingwekkende mate van detail, de fantasiesetting en de unieke spelmechanismen het spel op zijn eigen merites uit.

Age of wonders 4 komt uit op 2 mei 2023, voor PS5, Xbox Series X/S, en PC. Gebruik gerust onze prijsvergelijker om je Age of Wonders 4 PC sleutel vóór de release te bemachtigen en je krijgt de pre-order bonussen.

  • Officiële website : AoW IV
  • Categorieën : Rollenspellen , Simulatie , Strategie
  • Uitgever : Paradox interactive
  • Ontwikkelaar : Triumph Studios
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 2 mei 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief