Buckshot Roulette - ieders nieuwe favoriete indie game

Buckshot Roulette - ieders nieuwe favoriete indie game

Als het aankomt op unieke ideeën in gameplay, kun je de bijdragen van onafhankelijke, indie studio's niet over het hoofd zien. Dankzij hun constante inbreng van frisse en onconventionele ideeën in hun spellen, slagen indiegames erin om een niche voor zichzelf te veroveren te midden van een zee van high-budget games vandaag de dag. Een recente indiegame met de titel Stray verdiende zelfs een nominatie voor Game of the Year bij The Game Awards 2022.

Buckshot Roulette is een indiespel met een horrortintje, ontwikkeld en gepubliceerd door Mike Klubnika op itch.io op 28 december 2023. Onlangs is het uitgegroeid tot de nieuwe favoriet onder gamers, met name binnen de gemeenschap van YouTubers en streamers. Na een aantal maanden stilte op itch.io lanceerde Buckshot Roulette op 4 april 2024 eindelijk op Steam en boekte een enorm succes:

 

 

"Play Russian roulette with a 12-gauge shotgun. Two enter. One leaves. Roll the dice with your life. Good luck!"

Eenvoudig maar uniek spelverloop

Buckshot Roulette is gebaseerd op het concept van Russisch Roulette en is een spel waarbij je jezelf of je tegenstander over de tafel moet schieten. Maar dat is het niet alleen. Je begint in een ondergrondse club, stapt dan naar buiten en trapt de deur naar een andere kamer open, gaat aan een tafel zitten en neemt het op tegen een dealer met een heel griezelig gezicht en een jachtgeweer. Jij en de dealer richten om de beurt jullie wapens op elkaar en halen de trekker over totdat een van jullie geen geluk meer heeft.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een simpel kansspel, maar het zijn de voorwerpen die spelers ontvangen die de gameplay interessant maken. In Buckshot Roulette ontvangen spelers elke beurt verschillende soorten voorwerpen die hun winkansen kunnen vergroten - natuurlijk als je ze verstandig gebruikt. Je kunt gewoon je ogen sluiten en blind schieten en het aan het geluk overlaten om te bepalen welk type kogel je afvuurt - of een vergrootglas gebruiken om het type kogel te bekijken voordat je een beslissing neemt, of een zaag om de loop van het jachtgeweer af te zagen om de schade te verdubbelen, of een sigaret om je gezondheid te herstellen. De dealer krijgt deze voorwerpen ook om het spel in balans te brengen, waardoor elke ronde onvoorspelbaar wordt en je constant moet strategiseren, wat de gameplay-loop extreem boeiend maakt.

Nieuwe functies arriveren

Met de huidige Steam-release heeft Buckshot Roulette ook veel spannende nieuwe functies toegevoegd: nieuwe spelstanden, nieuwe voorwerpen, controllerondersteuning, taalondersteuning, een soundtrack en nog veel meer functies. Voor fans die staan te popelen om de PvP-modus of multiplayer met meerdere spelers, is er goed nieuws van de ontwikkelaars:

  "Oh, and one more thing. To all of you, who dream about a multiplayer mode — we hear you, and are working hard on making this dream a reality. We’re not ready to share any details at this time, but we’d love to at least give you some reassurance in this chaotic world."

Buckshot Roulette heeft momenteel extreem positieve recensies op Steam, misschien wel een van de hoogst gewaardeerde spellen van de laatste tijd. Als je geïnteresseerd bent in dit spel, of in de aankomende multiplayermodus waarin spelers hun geweren op elkaar kunnen richten, denk er dan aan om onze prijsvergelijker te gebruiken om de beste deal voor Buckshot Roulette te krijgen en vergeet niet om een sigaret klaar te leggen om een zekere dood te voorkomen!

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief