Instant Gaming EU
 
 

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt releasedatum

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt releasedatum

Uitgever 505 Games heeft samen met ontwikkelaar Rabbit & Bear Studios een 6 minuten durende video onthuld waarin verschillende mechanica van het aankomende Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes worden uitgelegd en een releasedatum voor 23 april 2024. De beelden beginnen met het introduceren van de drie hoofdpersonen Nowa, Seign en Marisa, elk met hun eigen achtergrondverhaal en doelen. Het trio heeft een voorbestemde ontmoeting en zal samen de wereld van Allraan veranderen.

De plot van het spel draait om de kracht van magische voorwerpen die rune-lenzen worden genoemd. Wanneer het Galdeïsche Rijk op zoek gaat naar een artefact dat de kracht van rune-lenzen versterkt, kruisen Seigne en Nowa elkaars pad en begint hun verhaal. Bekijk de video hieronder:

 

 

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes doet zijn naam eer aan, want we kunnen meer dan 100 helden rekruteren voor onze groep. In de strijd kunnen we maximaal zes leden meenemen, elk met hun eigen authenticiteit en uniekheid. Als groepsleden affiniteit met elkaar hebben, is het mogelijk om verwoestende combo-aanvallen te activeren. Het gevechtssysteem introduceert een nieuwigheid genaamd terrain-based unique combat, waarbij we de omgeving strategisch kunnen gebruiken om onszelf te beschermen tegen vijandelijke aanvallen.

Er is ook de zogenaamde Oorlogsmodus, waarin de speler het opneemt tegen vijanden in een op rasters gebaseerd strategiegevecht. Naarmate de speler meer helden rekruteert, wordt zijn legioen sterker. Het is echter nog steeds nodig om voorzichtig te zijn en tactisch te werk te gaan om de overwinning te behalen. Hiervoor is planning vooraf nodig, wat gedaan kan worden in The Alliance Headquarters, een basis voor helden die groeit naarmate nieuwe leden zich bij de groep voegen.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes was een Kickstarter-project van Yoshitaka Murayama en Junko Kawano, respectievelijk de bedenker en schrijver van Suikoden. Het minimumbedrag dat moest worden opgehaald was $500.000, maar het werd overschreden en bereikte bijna $5 miljoen. Een van de bereikte mijlpalen resulteerde in de release van Eiyuden Chronicle: Rising, een prequel op Hundred Heroes.

Niet toevallig kondigde Konami de remaster van de eerste twee Suikoden spellen aan op het moment dat Eiyuden Chronicle de mainstream bereikte. De spellen, getiteld Suikoden I & II HD Remaster Gate Rune en Dunan Unification Wars, worden uitgebracht in 2024.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes is een ander project dat door de makers is geculmineerd als spirituele opvolger en alleen mogelijk is gemaakt door crowdfunding. Het spel belooft de nostalgie op te roepen van alle JRPG-spelers van vroeger. De game verschijnt op 23 april 2024 voor PlayStation 4|5, Xbox One|Series, Switch en pc. Kijk in onze prijsvergelijker voor de goedkoopste aanbiedingen voor Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes en bereid je voor op een verhaal over oorlog en vriendschap.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief