Flintlock: The Siege of Dawn presenteert een uitgebreide gameplaytrailer

Flintlock: The Siege of Dawn presenteert een uitgebreide gameplaytrailer

A44 Games en Kepler Interactive (Ultros, Pacific Drive) hebben een uitgebreid gameplayoverzicht gedeeld voor het aankomende Flintlock: The Siege of Dawn. Het spel is een actie-RPG, hoewel velen het als een Soulslike beschouwen. Flintlock: The Siege of Dawn staat dichter bij Star Wars Jedi: Survivor dan bij een Elden Ring. Om alle twijfels over de gameplay weg te nemen, raden we je aan de onderstaande trailer te bekijken:

 

 

Flintlock: The Siege of Dawn plaatst spelers in de versleten laarzen van Nor Vanek in de wereld van Kian, een Flintlock wapenexpert in het coalitieleger. Samen met haar mystieke partner Enki belandt deze sappeur in een meedogenloze strijd tegen de goden en de ondoden. Tien jaar nadat de Deur naar het Grote Hier beneden werd geopend, begonnen goden en hun legers van de doden door het land te zwerven. Spelers zullen hun gevechtsvaardigheden aanscherpen door te vechten tegen monsterlijke vijanden terwijl ze melee en flintlock wapens combineren met verwoestende magie.

Flintlock: The Siege of Dawn heeft een Soulslite-gameplay

De ontwikkelaars zeggen dat Flintlock: The Siege of Dawn een aantal elementen van Soulslite behoudt, maar de bewegingen voorziet van snelle en behendige acties om dynamische en explosieve gevechten te creëren. In de trailer valt op dat de hoofdpersoon geen stamina-balk heeft, een overheersend element in Soulslike-games. Deze vechtstijl wordt door A44 Games liefkozend Soulslite genoemd.

Flintlock: The Siege of Dawn heeft een pareer- en tegensysteem dat wordt ondersteund door de drie verschillende wapencategorieën van Nor Vanek: Melee wapens, vuursteenpistolen en vuursteenvuurwapens. De wapens van Melee zijn haar basisaanval, met verschillende modifiers afhankelijk van het wapen dat ze hanteert. Aanvallen in melee levert zwartkruit op, een middel dat wordt gebruikt om te schieten met vuursteenpistolen. Vuursteenpistolen en granaten zijn krachtige hulpmiddelen, maar beperkt in gebruik. Als de munitie op is, wordt deze pas na rust weer geladen.

Naarmate spelers verder komen in de wereld van Kian, is het mogelijk om voormalige leden van het coalitieleger te rekruteren. Sommige rekruten ontgrendelen nieuwe knutselmogelijkheden en quest-content. Om nieuwe wapens te verbeteren of te kopen wordt reputatie verbruikt, de enige valuta in het spel. Reputatie is ook je ervaringspunten, wat betekent dat je het uitgeeft om te evolueren en nieuwe vaardigheden te leren of om je uitrusting te kopen en te verbeteren.

Flintlock: The Siege of Dawn komt deze zomer uit voor Xbox Series X|S, PlayStation 5 en PC via Steam en de Epic Games Store. Geïnteresseerden kunnen onze prijsvergelijker bekijken voor de beste deals voor Flintlock: The Siege of Dawn als het later dit jaar uitkomt.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief