Eneba COM
 
 

Helldivers 2 beperkt serverpopulatie door excessieve groei

Helldivers 2 beperkt serverpopulatie door excessieve groei

Helldivers 2 is het beste voorbeeld van een spel dat slachtoffer wordt van zijn succes. Het spel is nu viral en de toestroom van nieuwe spelers zorgt voor problemen bij Arrowhead Game Studios. Het aantal gelijktijdige spelers in het spel steeg het afgelopen weekend exponentieel tot ongekende aantallen. Meer dan 300.000 spelers vochten voor Super Earth op PC via Steam, het dubbele van het aantal dat tijdens het lanceringsweekend meedeed. Het werkelijke aantal spelers in Helldivers 2 is nog veel groter, omdat de titel ook beschikbaar is op PlayStation 5 en crossplay bevat. Zo'n succes heeft alle verwachtingen van de ontwikkelaars overtroffen en dat heeft voor wat problemen gezorgd.

Limiet voor gelijktijdige spelers

Het aantal spelers dat Helldivers 2 afgelopen weekend probeerde te spelen was zo hoog dat de servers het niet aankonden. In een poging om de spelers een goede ervaring te bieden, besloot Arrowhead Game Studios het aantal spelers te beperken om serverstabiliteit te bereiken.

"Earlier tonight we had server-related issues with a concurrent player spike. This led to some mission payouts failing, some players being kicked to their ships, or being logged out. Our team is working around the clock to solve these issues. While we've been able to mitigate some of the causes, we are still struggling to keep up with the scaling that is needed to accommodate all our Helldivers."

"Therefore we've had to cap our concurrent players to around 450,000 to further improve server stability. We will continue to work with our partners to get the ceiling raised. If you have progression-related issues, please restart the game in order for things to sync back up. Thank you for your continued patience."

 

 

Het succes van Helldivers 2 heeft Sony waarschijnlijk ook verrast. Het aantal gelijktijdige spelers in het spel is groter dan alle andere PlayStation-games die op pc zijn uitgebracht bij elkaar. De uitgever heeft onlangs verklaard dat het een agressievere releasestrategie op de PC gaat volgen, dus het is heel goed mogelijk dat Helldivers 2 het einde inluidt van PlayStation-exclusieve releases.

We raden je ten zeerste aan om onze prijsvergelijker te gebruiken als je een goedkope Helldivers 2 CD-sleutel wilt bemachtigen, of je de game nu op PC of PlayStation 5 wilt spelen. Het is tijd om het sterrenstelsel terug te winnen en te vechten voor Democratie!

23.41€
Helldivers 2
Helldivers 2
  • Categorieën : Actie
  • Uitgever : Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar : Arrowhead Game Studios
  • Modus : Solo, Co-op
  • Verschijningsdatum : 8 februari 2024
  • Categorieën : Actie
  • Uitgever : Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar : Arrowhead Game Studios
  • Modus : Co-op
  • Verschijningsdatum : 8 februari 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief