Instant Gaming EU
 
 

Jagged Alliance 3 lanceert in juli op PC

Jagged Alliance 3 lanceert in juli op PC

Ontwikkelaar Haemimont Games en uitgever THQ Nordic brengen met trots het langverwachte derde hoofdspel van de iconische titel uit, kortweg Jagged Alliance 3 genoemd. Het spel wordt een waardige opvolger en een uitstekend strategiespel als het in juli volgend jaar op de PC verschijnt.

In de nieuwste features trailer wordt getoond wat Jagged Alliance 3 te bieden heeft - en wat niet. Ervaren huurlingen die de vorige delen hebben gespeeld, denken misschien dat ze weten waar dit spel over gaat. Maar als je de opwinding van een Jagged Alliance spel nog niet hebt ervaren, zal deze nieuwe trailer de vraag beantwoorden waar je reikhalzend naar uitkeek. Hoe ziet de gameplay eruit? Is het gericht op tactiek of strategie? Is er een crafting systeem? En nog veel meer. Vind alle antwoorden die je zoekt in de spannende nieuwe trailer! 

 

 

De synopsis van het spel is als volgt:

Grand Chien, een natie van rijke natuurlijke hulpbronnen en diepe politieke tegenstellingen, wordt in chaos geworpen wanneer de gekozen president vermist wordt en een paramilitaire macht, bekend als "Het Legioen", de controle over het platteland overneemt. De familie van de president heeft al hun middelen verzameld, waaronder een overeenkomst met de machtige Adonis corporatie, om een groep bekwame huurlingen in te huren die de president moeten vinden en de orde in het land moeten herstellen.

Kies in Jagged Alliance 3 uit een grote groep huurlingen met unieke persoonlijkheden, eigenaardigheden en achtergronden. Trek er vervolgens op uit en verken Grand Chien terwijl je nieuwe mensen ontmoet, geld verdient, je team uitbreidt en uiteindelijk je eigen beslissingen neemt om het lot van het land te bepalen. Hoe iconisch de serie ook is, Jagged Alliance 3 heeft wellicht een aantal spectaculaire strategiespellen geïnspireerd, zoals XCOM Chimera Squad en Marvel's Midnight Suns

Mod-ondersteuning voor de PC-editie

Nadat Jagged Alliance 3 is gelanceerd, zullen de ontwikkelaars zich erop richten om spelers in staat te stellen het spel aan hun voorkeuren aan te passen. In eerste instantie is er basisondersteuning voor mods, waarmee spelers wapenstatistieken kunnen wijzigen, moeilijkheidsgraden kunnen aanpassen en zelfs het percentage "trefkans" kunnen weergeven, maar de modondersteuning voor het spel zal zich na de lancering blijven uitbreiden en ontwikkelen. Te zijner tijd zullen spelers een krachtig hulpmiddel in handen hebben waarmee ze campagnes kunnen opzetten en delen, nieuwe huurlingen kunnen introduceren en mogelijkheden kunnen verkennen die hun verbeelding te boven gaan.

Jagged Alliance 3 is momenteel in ontwikkeling voor de PC en komt uit op 14 juli 2023. Kijk in onze prijsvergelijker voor de beste deals voor Jagged Alliance 3, en roep je huurlingen op want je bent ingehuurd voor een missie van het grootste belang.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief