Klim samen met vrienden naar de top van de hel in Chained Together

Klim samen met vrienden naar de top van de hel in Chained Together

Als gamers hebben we allemaal wel eens gespeeld of gehoord van "rage platformer" of "straf klimspel". Als we het over dit soort spellen hebben, komt onvermijdelijk Getting Over It with Bennett Foddy ter sprake, het baanbrekende spel in dit unieke genre dat de gamegemeenschap ooit schokte. Na het succes van Getting Over It with Bennett Foddy zijn er talloze even boeiende spellen in hetzelfde genre uitgebracht, zoals Jump King en A Difficult Game About Climbing. Deze spellen zijn altijd de topkeuze voor streamers en kijkers vanwege hun uitdagende, vermakelijke en woede-opwekkende aard.

Onlangs is er nog een platformgame met de titel Chained Together en een unieke setting uitgebracht op Steam op 19 juni 2024:

 

 

Zoals de naam al doet vermoeden, worden jij en je vrienden in Chained Together aan elkaar vastgeketend. Samen overwinnen jullie talloze obstakels in de diepten van de hel, met als missie om uit de hel te ontsnappen door zo hoog mogelijk te klimmen. Elke stap brengt je dichter bij de top en één fout kan al je vooruitgang terugzetten naar nul.

Chained Together bevat een 3D-omgeving waarin je vrij kunt rondrennen en springen, vergelijkbaar met Only Up! Het meest opvallende kenmerk van Chained Together is echter de ketting. Het spel beschikt over realistische kettingfysica, wat betekent dat de ketting niet alleen een visueel element is. Hij wordt bestuurd door een natuurkundige simulatie waardoor hij zich om platformen kan wikkelen. Dit unieke element stimuleert samenwerking. Spelers kunnen verschillende strategieën toepassen, zoals samen springen, één persoon achterlaten als anker voor het geval een ander een sprong mist, of zelfs de kettingfysica gebruiken om creatief over bepaalde obstakels te navigeren.

Chained Together is duidelijk beter als je het met vrienden speelt, want het spel ondersteunt online of lokale multiplayer voor maximaal 4 spelers. Als je het spel te uitdagend vindt of niet het geduld hebt om na het maken van fouten weer van voren af aan te beginnen, maak je dan geen zorgen. Chained Together heeft verschillende moeilijkheidsstanden: Beginner, Normaal en Lava modus:

  •     Beginner: Via een optie in het pauzemenu kun je terug teleporteren naar het hoogste punt dat je bereikte voor een flinke val.
  •     Normaal: Geen specifieke hulp; je valt als je faalt en moet opnieuw beginnen.
  •     Lava: Je moet snel klimmen voordat de lava je opslokt.

Waar wacht je nog op? Roep je vrienden bij elkaar om samen de diepten van de hel te bedwingen in het spel. Chained Together is nu verkrijgbaar op Steam. Gebruik de prijsvergelijker van DLCompare voor de beste deal voor Chained Together.

  • Categorieën : Avontuur , Casual , Simulatie
  • Uitgever : Anegar Games
  • Ontwikkelaar : Anegar Games
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 19 juni 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief