Metaphor: ReFantazio zal geen romantische opties hebben

Metaphor: ReFantazio zal geen romantische opties hebben

Het team van de geesten achter de Persona-serie, waaronder regisseur Katsura Hashino, begint nu aan hun nieuwste project, Metaphor: ReFantazio, dat opnieuw een innovatief JRPG-meesterwerk belooft. Onlangs hebben we veel nieuwe informatie over het spel ontvangen, samen met de officiële releasedatum van Metaphor: ReFantazio, waardoor we nog meer uitkijken naar de lancering.

Veel elementen uit Persona zijn aanwezig in Metaphor: ReFantazio; turn-based gevechten, stijlvolle UI en unieke vertelmethoden zijn allemaal aanwezig in het spel, waardoor fans zich afvragen of Persona-achtige functies zoals Social Links in Metaphor: ReFantazio In een Japans livestream-evenement met de naam Metaphor: Stalker Club werd deze nieuwsgierigheid van fans eindelijk beantwoord met een vraag en antwoord, vertaald door Persona Central.

Volgens de ontwikkelaars zal een systeem dat lijkt op Social Links inderdaad verschijnen in Metaphor: ReFantazio, maar het zal niet identiek zijn aan Persona. In plaats van banden te smeden met personages in het spel en relaties met hen aan te halen om Social Points te verdienen, kun je in Metaphor: ReFantazio bouw en vorm je relaties met personages die je tijdens je reis tegenkomt en zij worden “Supporters” voor je hoofdpersoon.

     "By deepening friendships with those you meet on your journey, some of them will become supporters (i.e. followers). Sensing the heroic feelings within them, those manifest through the Archetypes." De deverlopers reageerden.

Ze bevestigden ook dat dit relatiemechanisme geen romantische relaties voor de personages zal bevatten. Fans van de Persona-serie zullen misschien teleurgesteld zijn als ze dit nieuws horen, want in Persona kunnen spelers hun favoriete personage kiezen en proberen romantische relaties aan te gaan met één of zelfs meerdere personages, al kan dat wel gevolgen hebben. De community vindt het leuk om zich achter hun favoriete meisjes te scharen en te discussiëren over wie het beste meisje onder hen is, dus het verlies van deze functie voelt misschien een beetje als een gemis.

Het is echter niet allemaal zo somber als het lijkt. Velen hebben erop gewezen dat de nieuwe relatiemechanica in Metaphor: ReFantazio misschien romantische keuzes mist, het niet betekent dat het spel romantische relaties in de verhaallijn helemaal weglaat. Het is heel goed mogelijk dat we nog steeds romantische elementen tegenkomen in het verhaal van het spel in plaats van via gameplaymechanieken.

De Social Link-mechaniek uit Persona wordt aangepast tot een soortgelijke functie in Metaphor: ReFantazio is een goed teken, en als je meer wilt weten over Social Links in Persona, kun je onze prijsvergelijker gebruiken voor de beste deals voor Persona 5 of Persona 3 Reload om deze mechanic uit eerste hand te ervaren, en vergeet niet te kijken voor de beste korting op Metaphor: ReFantazio als deze uitkomt.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief