De directeur van Atlus deelt de reden waarom Metaphor: ReFantazio geen romantiekopties heeft

De directeur van Atlus deelt de reden waarom Metaphor: ReFantazio geen romantiekopties heeft

De langverwachte actie-JRPG Metaphor: ReFantazio, gemaakt door het team achter de Persona-serie, komt er binnenkort aan. Sinds de aankondiging van het debuut op de Xbox Game Showcase in 2023 heeft Atlus zijn fans elke dag voorzien van updates over het spel.

We weten dat Metaphor: ReFantazio geen romantische relatieopties zal bevatten, wat een paar maanden geleden werd bevestigd in een Japanse livestream van Studio Zero. Na deze aankondiging waren veel fans verbaasd over de diepere redenen achter de beslissing van de ontwikkelaars. Hun vorige games in de Persona-serie, die bekend staan om hun succes, hadden namelijk een prominent romantisch systeem.

Nu hebben we eindelijk een antwoord. Onlangs sprak de directeur van Atlus, Katsura Hashino, over de beslissing om romantiek in het spel weg te laten, en de belangrijkste reden lijkt te zijn dat het gewoon niet op dezelfde manier in het verhaal zou passen.

 


In een gesprek met GamesRadar+ op Summer Game Fest 2024 erkende Katsura Hashino, de regisseur van Metaphor en Persona 3, Persona 4 en Persona 5, de populariteit van de romance-opties in Persona. Hij legde uit dat deze opties goed passen in de Persona-games omdat de personages middelbare scholieren zijn en romantiek een natuurlijk onderdeel van die setting is. Metaphor: ReFantazio draait het om een personage dat ernaar streeft een heerser te worden, waarbij de nadruk meer ligt op de relaties tussen de heerser en hun aanhangers dan op romantische relaties. Hashino merkte op dat ze de aantrekkingskracht van het romancesysteem in Persona wel erkennen, maar dat het niet past bij Metaphor: ReFantazio's verhaal en thema's.

In een gesprek met GamesRadar+ op Summer Game Fest 2024 erkende Katsura Hashino, de regisseur van Metaphor en Persona 3, Persona 4 en Persona 5, de populariteit van de romance-opties van Persona. Hij legde uit dat deze opties goed passen in de Persona-games omdat de personages middelbare scholieren zijn en romantiek een natuurlijk onderdeel van die setting is. Metaphor: ReFantazio draait het om een personage dat ernaar streeft een heerser te worden, waarbij de nadruk meer ligt op de relaties tussen de heerser en hun aanhangers dan op romantische relaties. Hashino merkte op dat ze de aantrekkingskracht van het romancesysteem in Persona wel erkennen, maar dat het niet zou passen bij Metaphor: ReFantazio's verhaal en thema's.

Katsura Hashino bevestigde ook dat een systeem dat lijkt op Social Links inderdaad zal verschijnen in Metaphor: ReFantazio, maar het zal niet identiek zijn aan Persona. Hij bevestigde ook dat dit relatiemechanisme geen romantische relaties voor de personages zal bevatten.

Hoewel er geen romantische opties in het spel zitten, sluit dat niet noodzakelijkerwijs de mogelijkheid van een op het verhaal gebaseerde romance uit. De ontwikkelaars hebben duidelijk goed nagedacht over deze belangrijke beslissing, dus misschien moeten we wachten tot de release van het spel om daar achter te komen.

Metafoor: ReFantazio verschijnt op 11 oktober op de PC, PS5, PS4 en Xbox Series X/S. Zorg ervoor dat je geen geweldige aanbiedingen voor Metaphor: ReFantazio door onze prijsvergelijker te gebruiken en het spel vandaag nog te bestellen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief