Metaphor: ReFantazio releasedatum aangekondigd

Metaphor: ReFantazio releasedatum aangekondigd

Sinds Metaphor: ReFantazio zijn debuut aankondigde op de Xbox Game Showcase in 2023, heeft Atlus elke dag updates gegeven over het spel. Maar deze maandag kregen we eindelijk de officiële aankondiging van de releasedatum van Metaphor, en die is niet ver weg.

 

 

 

Het spel komt uit op 11 oktober, een datum die werd onthuld tijdens een streamshow van regisseur Katsura Hashino, de man achter de beroemde Persona-franchise. De 25 minuten durende stream onthulde verschillende details over het spel, waaronder gameplay, muziek en meer.

Op het eerste gezicht zie je de duidelijke overeenkomsten tussen Metaphor en de nieuwste titels in de Persona-serie, zoals Persona 5 Royal of het onlangs verschenen Persona 3 Reload. Metaphor erft de turn-based vechtstijl van Persona, samen met de unieke kunststijl en het verhaal dat velen zijn gaan bewonderen in de Persona-serie. Het is echter niet helemaal identiek aan zijn voorgangers; in tegenstelling tot Persona, dat draait om het schoolleven, speelt Metaphor zich af in een middeleeuwse fantasiewereld als een “spiegel” voor de hedendaagse wereld.

Hashino werkt minstens sinds 2016 aan dit project, toen de Japanse uitgever Atlus Studio Zero oprichtte - een studio bestaande uit Hashino en zijn team. Het team bestaat uit componist Shoji Meguro en tekenaar Shigenori Soejima, samen met vele anderen die eerder aan de Persona-serie hebben gewerkt, dus we kunnen binnenkort een verfrissende kijk op het JRPG-genre verwachten.

Met nog enkele maanden te gaan tot de release van het spel, wil je misschien proberen wat wordt beschouwd als de beste JRPG die er is met behulp van onze prijsvergelijker om de beste deal voor Persona 5 te krijgen, of houd Metaphor: ReFantazio als het uitkomt.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief