Instant Gaming EU
 
 

Metroid Dread brengt de conclusie van de originele verhaallijn

Metroid Dread brengt de conclusie van de originele verhaallijn

Het is alweer 35 jaar geleden dat Samus Aran en de Metroids voor het eerst in ons leven kwamen. De schijnbaar onoverwinnelijke premiejager gekleed in een krachtig exoskelet heeft sindsdien een eindeloos aantal gevechten overleefd op de diepste en meer sinistere planeten van de melkweg, geconfronteerd met vreselijke vijanden van alle soorten. Ondanks dat het een favoriet van de fans is, heeft de Metroid-serie al geruime tijd een pauze gehad, vooral als het gaat om de hoofdverhaallijn. Metroid Fusion werd bijna 20 jaar geleden uitgebracht en sindsdien vragen we ons af wat het lot van zijn hoofdrolspeler is. De recente aankondiging van Metroid Dread op E3 ​​2021 heeft ons echter allemaal verrast, en het lijkt erop dat het de serie terug zal brengen naar zijn oorsprong, en ook de conclusie zal zijn van een verhaal dat decennia geleden begon met de eerste Metroid-game.

 

 

Metroid Dread biedt ons hectische platformactie in 2D die doet denken aan de originele gameplay van andere games in de serie, maar het introduceert ook nieuwe elementen die de game behoorlijk uitdagend zullen maken. In Metroid Dread gaan EMMI-robots op jacht naar Samus en achtervolgen ze haar meedogenloos elke keer dat ze haar bewegingen horen. Maar als ze toevallig in hun gezichtslijn komt, zullen de robots hun bewegingen versnellen om haar te vangen. De krachtige wapens die Samus kan gebruiken, vormen geen bedreiging voor de EMMI-robots, daarom zal ze koste wat kost moeten voorkomen dat ze gepakt wordt. Het zal behoorlijk moeilijk zijn om door levels vol vallen en vijanden te komen terwijl je de dodelijke dreiging van de robots ontwijkt, waardoor Metroid Dread-gameplay naar een heel ander niveau wordt getild. Door extra vaardigheden en bewegingen tijdens het spel te ontgrendelen, heeft Samus een grotere kans om dit nieuwe avontuur te voltooien.

 

 

Metroid Dread wordt op 8 oktober 2021 exclusief voor Nintendo Switch gelanceerd. Als je denkt dat je een beetje hulp nodig hebt bij het spel, zijn er ook een paar Amiibo-miniaturen beschikbaar die je in-game boosts zullen geven.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief