Nobunaga's Ambition: Awakening herschrijft deze juli de geschiedenis

Nobunaga's Ambition: Awakening herschrijft deze juli de geschiedenis

Na de lancering van de Fatal Frame-serie op de PC zet Koei Tecmo opnieuw een franchise in de schijnwerpers met Nobunaga’s Ambition: Awakening. Bekend als Nobunaga's Ambition: Shinsei in Japan, is deze strategische simulator de 16e titel in de serie en komt op 20 juli uit voor de pc, Nintendo Switch en PlayStation 4. Bekijk de Nobunaga's Ambition: Awakening trailer hier: 

 

 

Je speelt als de onberispelijk geklede Oda Nobunaga, een grote krijgsheer uit het Japan van de 16e eeuw. Je ambitie is om het hele land onder jouw heerschappij te verenigen, wat betekent dat je de andere concurrerende krijgsheren van het bord moet halen. Nobunaga heeft dit in het echte leven nooit kunnen doen, dus is het aan jou om zijn droom te verwezenlijken. Daartoe moet je verschillende zaken van je clan beheren, waaronder de economie, diplomatie en militaire macht, om je prestige en macht te vergroten. 

Dat kun je natuurlijk niet alleen. Je moet ook goede bedienden verzamelen, AI-gestuurde samoerai die je helpen je clan te beheren en input leveren voor het bedenken van strategieën. Je moet ook landeigenaren aanstellen om je grondgebied te beheren, conservatoren die de richting van de clan bepalen, en raadsfunctionarissen die je helpen beleid te maken. Met het leenstelsel kun je land toekennen aan je aangestelden. Het spel zal 2.200 personages hebben, dus wees voorbereid om veel tijd te besteden aan het praten met mensen.

Omdat het de verjaardag van de serie is, introduceert Koei Tecmo nieuwe elementen in het spel. Voor het eerst zul je dynamische belegeringen uitvechten op een enkele kaart, waarbij je mag kiezen waar je aanvalt of verdedigt. Bovendien zal het spel verschillende functies hebben zoals "herkenningspunten en prestaties die de strategie zullen beïnvloeden." Net als bij eerdere titels zul je ook te maken krijgen met tal van scenario's, gebeurtenissen en meer.

Nobunaga's Ambition: Awakening lanceert deze 20 juli voor de PC, Switch en PS4. Pre-order een Nobunaga’s Ambition: Awakening PC key tegen de beste prijzen uit onze prijsvergelijker.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief