Palworld bereikt recordverkoop in slechts een paar dagen

Palworld bereikt recordverkoop in slechts een paar dagen

Palworld is de sensatie van het moment in de wereld van videogames. Dit open-wereld overlevingsspel van Pocketpair verkocht twee miljoen exemplaren op de eerste dag in Early Access. Twee dagen later was dat aantal verdubbeld en het blijft maar groeien met een belachelijke snelheid. Het spel speelt zich af in een wereld die wordt bevolkt door mysterieuze wezens die bekend staan als Pals, die veel lijken op Pokémon. Je kunt ze temmen en voor je laten vechten, maar ook voor je laten werken in fabrieken en boerderijen waar je gebruikmaakt van hun unieke krachten. In Palworld kun je Pals tegelijkertijd beschouwen als wapens, gereedschap, voedsel en grondstoffen. Het spel daagt je uit om te overleven in een multiplayeromgeving met maximaal 32 spelers door gebruik te maken van de Pals zoals jij dat wilt.

 

 

Pokémon met wapens

De release van Palworld in Early Access heeft al snel voor een grote controverse gezorgd, omdat het spel ervan beschuldigd wordt een schaamteloze kopie van Pokémon te zijn. Veel van de Pals in het spel lijken opvallend veel op een aantal iconische Pokémon. Dit lijkt echter geen probleem te zijn voor de miljoenen spelers die zich al hebben ondergedompeld in een spelervaring waarin de nadruk ligt op overleven met Palworld. In plaats daarvan is er ook een deel van de gemeenschap dat Game Freak graag een agressievere benadering van de Pokémon-serie zou zien door soortgelijke mechanieken te introduceren.

Palworld is een spel waarin overleven je doel is. Hoe schattig de Pals ook kunnen zijn, ze zijn nuttige hulpmiddelen om je doel te bereiken. Zo'n aanpak is vrij agressief en ontwrichtend vergeleken met Pokémon, maar het heeft de aandacht getrokken van veel spelers die op zoek waren naar een ander soort ervaring.

 

 

Op dit moment is Palworld een spel in evolutie. Hoewel je het spel samen met vrienden in co-op modus online kunt spelen, zijn de makers van Palworld van plan om PvP in het spel te introduceren en spelers in staat te stellen om hun Pals te ruilen. De toevoeging van dergelijke functies zal de gameplay-mechanica aanzienlijk veranderen, waardoor het spel nog interactiever en uitdagender wordt.

We zullen moeten wachten om erachter te komen of Palworld de eerste grote verrassing van 2024 is. Het spel heeft laten zien dat een grote community zich niets aantrekt van de gelijkenis met andere spellen en het zelfs aantrekkelijk vindt. Uiteindelijk is de algehele spelervaring die een spel levert de sleutel tot succes en Palworld heeft nog een lange weg te gaan om spellen als Pokémon Legends: Arceus en de andere titels in de serie te overtreffen.

Als je op de hype wilt springen en zelf wilt ontdekken waarom Palworld zo populair is, hoef je alleen maar onze prijsvergelijker te gebruiken om een Palworld CD-sleutel tegen de beste prijs te kopen en het spel vandaag nog op PC via Steam te spelen.

19.78€
Palworld
Palworld
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief