Palworld onthult zijn roadmap voor Early Access

Palworld onthult zijn roadmap voor Early Access

Ondanks de enorme controverse over het feit dat Palworld een kopie is van Pokémon, duiken er elke dag meer en meer spelers in het universum. De cijfers van het spel blijven dagelijks stijgen en het is hard op weg om het spel met de meeste gelijktijdige spelers op Steam te worden. De Pokémon Company heeft al laten weten dat het hiernaar kijkt, vooral nadat er een mod is uitgebracht voor Palworld die alle Pals in Pokémon verandert en het hoofdpersonage in Ash Ketchum.

De onzekerheid over mogelijke juridische acties tegen het spel dat door Pocketpair is gemaakt, heeft er zelfs voor gezorgd dat Nexus Mod heeft verklaard dat het zich niet prettig voelt om zo'n mod te hosten.  Ondertussen lijken de ontwikkelaars van Palworld vrij rustig te zijn terwijl ze surfen op de hoogste populariteitsgolf van de afgelopen tijd op Steam, zozeer zelfs dat ze hun plannen voor het spel in de toekomst hebben onthuld.

Een roadmap vol nieuwigheden

Palworld is een spel in Early Access en het spel zal ongetwijfeld nog vele veranderingen en aanpassingen ondergaan voordat de uiteindelijke versie uitkomt. Ontwikkelaar Pocketpair heeft zeer ambitieuze plannen voor het spel en is van plan het uit te breiden met tal van nieuwe functies. Eerst zal de studio zich richten op het oppoetsen van het spel door een aantal bugs te verhelpen, en Pals zullen verbeteringen krijgen aan hun AI en pathing. In een reeks toekomstige updates krijgt het spel nieuwe content in de vorm van raidbazen, PvP, een Pal arena en nieuwe eilanden, Pals, bazen en technologieën. Crossplay tussen Steam en Xbox consoles zal de laatste stap zijn om Palworld compleet te maken, naast functies als servertransfers en migraties die de spelers meer vrijheid zullen geven.

 

 

Afgezien van de vraag over de gelijkenis van Palworld met Pokémon-spellen, stopt de community die van het spel geniet niet om elke dag meer functies te ontdekken. Het blijkt dat je in het spel zowel mensen als Pals kunt vangen en temmen, wat de deur opent naar nieuwe interacties. Sommige spelers hebben zelfs eindbazen kunnen temmen, hoewel dit waarschijnlijk een bug is.

Wat de gameplay betreft: hoe dieper je in Palworld duikt, hoe minder je op Pokémon lijkt, en dat is misschien wel de sleutel tot het succes. We zullen in ieder geval nog even moeten wachten om te zien of de spectaculaire opkomst van het spel in de rechtbank eindigt of niet. Ondertussen kun je de beste deals voor Palworld digitale codes vinden met onze prijsvergelijker als je het spel wilt ontdekken waar iedereen het op dit moment over heeft.

17.56€
Palworld
Palworld
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief