Instant Gaming EU
 
 

Paper Mario: The Thousand-Year Door krijgt een releasedatum

Paper Mario: The Thousand-Year Door krijgt een releasedatum

Tijdens de viering van Mario Day op 10 maart maakte Nintendo van de gelegenheid gebruik om een nieuwe Super Mario Bros-film van Illumination aan te kondigen, samen met de releasedatum voor Luigi's Mansion 2 en Paper Mario: The Thousand-Year Door, nu gepland voor 23 mei.

De turn-based RPG werd voor het eerst uitgebracht voor de GameCube op 22 juli 2004 in Japan, gevolgd door 11 oktober 2004 in de VS. De Switch-versie heeft vernieuwde graphics en extra veranderingen die het spel nog leuker maken. Vorig jaar bracht Nintendo de remake van Super Mario RPG uit, een Super Nintendo-game met een vernieuwd uiterlijk, nieuwe mechanieken en, het beste van alles, het behoud van een titel die lang uit de schijnwerpers was verdwenen.

 

 

In Paper Mario: The Thousand-Year Door is de kwaadaardige organisatie X-Nauts uit op de schat die verborgen ligt achter de Thousand-Year Door. Om te voorkomen dat de schurken de schat als eerste bemachtigen, gebruikt Mario een kaart van Princess Peach en vertrekt hij samen met bondgenoten naar een nieuwe wereld. De RPG bevat de iconische timed-input aanvallen van de serie en elementen zoals een level omhoog gaan en nieuwe vaardigheden leren. Exclusief voor dit spel is dat elk gameplaysegment samen met een publiek wordt gedaan, dat de speler moet plezieren als hij SP wil verdienen om krachtige Crystal Star-moves te kunnen blijven uitvoeren.

Super Mario RPG was Mario's eerste uitstapje naar het RPG-universum. Het spel werd destijds geproduceerd door SquareSoft, de maker van Final Fantasy, en maakte de weg vrij voor Nintendo om te blijven investeren in RPG's met 's werelds favoriete loodgieter. Dit leidde tot de Paper Mario-serie op de Nintendo 64 en de Mario & Luigi-franchise op draagbare consoles. Het lijkt er echter op dat de Japanse ontwikkelaar de eerste titel in de serie wilde overslaan en meteen doorging met Paper Mario: The Thousand-Year Door van de GameCube. De meest recente game in de franchise is Paper Mario: The Origami King, dat in 2020 uitkomt voor de Nintendo Switch.

Fans speculeren waarom Nintendo Paper Mario: The Thousand-Year Door verkoos boven andere. Vanuit verkoopoogpunt zou een remaster van Super Paper Mario van de Wii logischer zijn geweest, omdat er toen meer dan 4 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Het spel is echter geen strikt turn-based RPG zoals de anderen en is meer gericht op actie-RPG-elementen.

Paper Mario: The Thousand-Year Door verschijnt op 23 mei 2024 op de Nintendo Switch. Fans van klassieke turn-based RPG's of diegenen die gewoon een nieuwe reis met Mario en zijn vrienden willen maken, moeten onze prijsvergelijker in de gaten houden voor de beste deals voor Paper Mario: The Thousand-Year Door en maak je klaar om een papieren wereld vol avonturen te beleven.

  • Categorieën : Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Nintendo
  • Ontwikkelaar : Intelligent Systems
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 23 mei 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief