Instant Gaming EU
 
 

PES wordt eFootball en verandert zijn business model

PES wordt eFootball en verandert zijn business model

Veel series hebben elk jaar een nieuwe aflevering, sportspellen in het bijzonder, die meestal echte seizoenen en competities volgen. Dat is het geval met Konami's voetbalserie Pro Evolution Soccer, maar het lijkt erop dat het bedrijf na de aflevering van vorig jaar besloten heeft de formule te veranderen. 

We vertelden je vorige maand dat Konami een bèta hield voor wat men dacht dat PES 2022 of eFootball PES 2022 zou worden, of in ieder geval de opvolger van eFootball PES 2021. "New Football Game Online Performance Test" was de naam die aan deze bèta gegeven werd, en ook al was dat niet genoeg om de naam van het nieuwe spel te onthullen, alles aan de inhoud deed vermoeden dat het inderdaad om het volgende deel in de serie ging. Het blijkt dat het dat ook is... maar toch niet helemaal.

 

 

Konami heeft aangekondigd dat de serie niet langer Pro Evolution Soccer zal heten, maar gewoon eFootball, en dat is niet de enige verandering die komen gaat. We weten al een paar maanden dat dit nieuwe spel op een andere engine zal draaien, de Unreal Engine, en het gerucht dat al een paar weken de ronde deed dat het een free-to-play spel zou worden blijkt echt te zijn.

 

"To ensure that all football fans can enjoy the ultimate head-to-head action, eFootball™ is available Free to Play on multiple devices! Furthermore, in the near future it will become completely cross-platform, allowing everyone to join the fun without being held back by their device of choice. eFootball will take eSports to the next level, becoming the ultimate football experience!"

 

Hoewel er nog geen specifieke releasedatum voor eFootball is, lanceert het in het vroege najaar op PC via Steam en Windows 10, Xbox en Playstation consoles, en daarna op Android en iOS. De presentatievideo en een routekaart geven details van de functies van het spel, waaronder motion matching en de komst van crossplay. 


efootball roadmap

 

eFootball, en deze verandering in bedrijfsmodel, hebben bij gamers een gemengde ontvangst gekregen, maar het is niet onmogelijk dat Konami hiermee een grotere naam voor zichzelf kan maken door het genre anders aan te pakken dan de FIFA serie, jarenlang zijn grote rivaal. In elk geval moeten we in de komende maanden meer te weten komen, ook over de verschijningsdatum van eFootball

  • Officiële website : eFootball
  • Categorieën : Sports
  • Uitgever : Konami
  • Ontwikkelaar : Konami
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : Autumn 2021
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief