Eneba COM
 
 

Pokémon Legends Z-A aangekondigd tijdens Pokémon Presents

Pokémon Legends Z-A aangekondigd tijdens Pokémon Presents

Tijdens de Pokémon Presents livestream is spannend nieuws bekendgemaakt over een van 's werelds bekendste franchises. Te midden van updates voor Pokémon Go, de onthulling van een nieuwe app genaamd Pokémon Trading Card Game Pocket en in-game evenementen voor de hoofdgames, zette Game Freak de schijnwerpers op scherp met de aankondiging van Pokémon Legends Z-A, het tweede deel in de Legends-saga. Deze spin-off gooit de traditionele gameplay van de franchise overhoop en introduceert actie-elementen en vrijheid van verkenning - mechanismen die ook al in de hoofdgames Pokémon Scarlet en Pokémon Violet werden gebruikt.

Terwijl veel lekken en fans hadden gerekend op een remake van Pokémon Black en White, spellen die zich afspelen in de Unova-regio, lijkt het erop dat ze werden verrast door deze generatiewisseling. Pokémon Legends Z-A speelt zich af in Lumiose City, een stad geïnspireerd op Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, die dient als centraal punt in de Kalos regio, het decor van Pokémon X en Y.

 

 

In Pokémon Legends: Arceus verkenden spelers de Sinnoh regio, bekend als Hisui, in het verleden. In die tijd was alles meer analoog, inclusief de Pokédex en het opslagsysteem. In plaats van Pokémon op te slaan op een computer, worden ze bewaard op een boerderij, waardoor bezoeken nodig zijn om van partij te wisselen of liefde te tonen aan de dierbare huisdieren. De Pokédex is meer handmatig en met de hand gemaakt en lijkt op een notitieboekje in een tijd zonder technologie. Van gevangen Pokémons zijn het gewicht en de grootte genoteerd, en zwart-witfoto's naast een korte beschrijving begeleiden degenen die alleen zijn gezien.

Dit nieuwe deel in de saga lijkt een meer eigentijdse benadering te hebben, maar zal waarschijnlijk vergelijkbare functies laten zien, zoals het ontwijken van spelers. Hoewel er niet veel informatie is over de gameplay van Pokémon Legends Z-A, heeft Game Freak gehint op de terugkeer van Mega Evolutions, een mechanisme dat werd geïntroduceerd in Pokémon X en Y. De officiële website geeft ook geen extra details buiten de presentatie. We denken dat de mechanica niet zo archaïsch zal zijn als in Pokémon Legends: Arceus, en de dingen zullen ontrollen zoals ze traditioneel bekend zijn in de mainline games.

Pokémon Legends Z-A komt in 2025 uit op de Switch. Met sterke aanwijzingen dat de Switch 2 in hetzelfde jaar wordt gelanceerd, is de kans groot dat dit een - zo niet het eerste - cross-gen spel wordt voor Nintendo's volgende-generatie consoles. Als je staat te popelen om de tweede versie van een Pokémon actie-RPG met een halfopen wereld te ervaren, houd dan je ogen open in onze prijsvergelijker voor de goedkoopste deals voor Pokémon Legends: Z-A in afwachting van het publieksdebuut.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief