Instant Gaming EU
 
 

Riot lanceert Ruined King: Een League of Legends Verhaal

Riot lanceert Ruined King: Een League of Legends Verhaal

Ongeveer twee jaar geleden kondigde Riot Games zijn plannen aan om het League of Legends universum over andere genres uit te breiden met meer videospellen die gebaseerd zijn op de lore van de populaire MOBA. Niet al te lang daarna barstte Legends of Runeterra los in het scenario van de verzamelkaartspellen. Nu is het een stevige kanshebber met een plaats aan de top bij andere spellen als Hearthstone en Magic The Gathering. Valorant ging door hetzelfde proces, en is nu een tamelijk populaire 5v5 competitieve tactische shooter. We wachten om meer te weten te komen over een komende MMORPG gebaseerd op League of Legends die momenteel in ontwikkeling is, maar dat zijn niet de enige projecten in Riot's plannen. Ruined King: A League of Legends Story is een ander voorbeeld, en het is al verkrijgbaar.

Als je een fan bent van alles wat met Riot te maken heeft, weet je waarschijnlijk dat Ruined King: A League of Legends Story een turn-based rollenspel is. Het volgt de avonturen van verschillende League of Legends kampioenen die aan een epische queeste beginnen om tegen de Ruination te vechten. Het spel onthult vermoedelijk meer over het verhaal van de Shadow Isles en Viego, ook bekend als de Ruined King. Je kunt het spel spelen op Nintendo Switch, PC, Xbox en PlayStation.

 

Wat heeft Riot nog meer voor ons?

Riot heeft zeer ambitieuze uitbreidingsplannen die nog meer spellen voor ons inhouden.

Hextech Mayhem: A League of Legends Story is een ritmespel in de vorm van een 2D zijwaarts scrollende platformer die je in de schoenen zet van een yordle genaamd Ziggs, die probeert te ontsnappen aan Heimerdinger terwijl hij op de maat van de muziek scenario's vol explosies, vijanden en valstrikken doorkruist. Het is al verkrijgbaar op Nintendo Switch en PC via Steam en Epic Games Store.

 

 

Riot heeft ook twee andere spellen aangekondigd die volgend jaar zullen verschijnen. Aan de ene kant is Song of Nunu: A League of Legends Story is een "hartverwarmend avontuur voor één speler" dat Nunu en zijn harige vriend Willump volgt in een episch avontuur waarin ze zullen proberen Nunu's verloren moeder te vinden.

 

 

Aan de andere kant isConv/rgence: A League of Legends Story is een single-player platformer in 2D vol actie die Ekko volgt door Piltover en Zaun.

 

 

Die aankondigingen bevestigen dat Riot Games vastbesloten is het League of Legends universum tot het populairste in videospelletjes te maken, in alle genres. 

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief