Shin Megami Tensei V: Vengeance laat zijn voorganger snel achter zich

Shin Megami Tensei V: Vengeance laat zijn voorganger snel achter zich

Shin Megami Tensei V. Vengeance is een gloednieuwe verbeterde versie van het vijfde deel in de populaire RPG-serie van Atlus. Het verbetert niet alleen veel gameplay-aspecten van zijn voorganger, maar voegt ook een gloednieuwe verhaallijn toe die een nieuwe demonische factie in de serie introduceert. Je kunt ervoor kiezen om het klassieke verhaalpad uit het origineel te spelen of om het nieuwe verhaal te ontdekken met de Qadištu, een groep demonen wiens loyaliteiten, motivaties en doelen ver afstaan van wat de fans van de serie gewend zijn.

De aankondiging van Shin Megami Tensei V: Vengeance werd om twee redenen met vreugde ontvangen door de fans. De eerste is dat het eerste spel exclusief te spelen was op Nintendo Switch, waardoor veel fans van de serie die andere platforms gebruiken om hun favoriete titels te spelen, buiten de boot vielen. De tweede is dat Shin Megami Tensei V door veel fans niet interessant genoeg werd gevonden. Het werd beschouwd als een stap terug ten opzichte van zijn voorganger in de serie, ook al waren de verkopen best oké. De vernieuwde versie lijkt echter een andere weg in te slaan.

 

 

Een heel goed begin

Volgens Atlus heeft Shin Megami Tensei V: Vengeance meer dan een half miljoen exemplaren verkocht in de eerste drie dagen na de release van het spel. Daarmee staat de game ver boven de originele Shin Megami Tensei V, waarvan ongeveer een miljoen exemplaren zijn verkocht. Beide spellen samen staan net boven de 1,6 miljoen, wat bewijst dat de franchise nog steeds behoorlijk populair is, maar het groeipotentieel van Shin Megami Tensei V: Vengeance is veel hoger.

Met deze cijfers in het achterhoofd zou Atlus behoorlijk blij moeten zijn en klaar om te blijven werken aan de ontwikkeling van nieuwe delen. Ondertussen is de studio waarschijnlijk druk bezig met hun volgende release, Metaphor: ReFantazio, waarmee de geliefde Persona-serie na de zomer zal terugkeren. Vergeet niet dat je een goedkope digitale code voor Shin Megami Tensei V: Vengeance kunt kopen met onze prijsvergelijker als je deze nieuwe versie van de serie niet wilt missen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief