Stronghold: Definitive Edition is onthuld tijdens de viering van de 20e verjaardag van de serie

Stronghold: Definitive Edition is onthuld tijdens de viering van de 20e verjaardag van de serie

Het originele Stronghold is onlans 20 jaar geworden en om dat te vieren kondigt Firefly Studios met veel plezier Stronghold: Definitive Edition aan. Stronghold: Definitive Edition is zorgvuldig herbouwd met gebruik van het bronmateriaal, geremasterde muziek, terugkerend stemtalent en de veteraan-ontwikkelaars van het eerste deel in deze legendarische serie voor de PC.

 

 

"We staan al jaren te popelen om dit spel te bouwen", zegt Simon Bradbury, medeoprichter en Design Lead bij Firefly Studios.

 "It's been exciting getting to work with some of the team from back in 1999. Coders, artists, even some of the original voice actors! Stronghold is over 20 years old now, but getting our hands on many areas of the game like updated art, better UI, UX improvements and new campaign missions, these are all things that make us happy. This is the start of a new era for Stronghold and we can't wait to show you what we've been working on."

In Stronghold belegeren spelers onvergetelijke schurken en epische burchten die rechtstreeks uit de geschiedenisboeken komen, voordat ze verdwalen in de details van hun bruisende kasteeleconomie en zelfs zonder gevechten in verschillende economische speltypen. Stronghold: Definitive Edition. toont de gecombineerde vaardigheid en ervaring van de oorspronkelijke ontwerpers, artiesten, acteurs en de geliefde seriecomponist Robert L. Euvino een liefdesbrief aan de gouden eeuw van real-time strategie. Het laatste deel in de serie was Stronghold: Warlords, dat zich afspeelt in Oost-Azië.

Voortbouwend op de 20-jarige erfenis als de originele city builder met RTS, nodigt Stronghold: Definitive Edition nodigt spelers uit om de glorie van de eerste Stronghold te herbeleven, opnieuw gemaakt met nieuwe visuals en belegeringsscenario's. Dit nieuwste deel in de 'castle sim' serie bevat de klassieke militaire en economische campagnes van het originele spel, samen met een geheel nieuwe verhalende campagne van 14 missies, ontworpen door Firefly Studio's oprichters Simon Bradbury en Eric Ouellette. Daarnaast is er extra singleplayer content in de vorm van een 10-missie 'Castle Trail', waarin spelers historische kastelen als Warwick, Dunnottar en Marksburg verdedigen of belegeren.

 

 

Stronghold: Definitive Edition oude en nieuwe fans de mogelijkheid om hun ervaring aan te passen met individuele instellingen voor veel van hun favoriete spelfuncties en besturingselementen. Naast de nieuwe singleplayer content kunnen spelers ook nieuwe galante overwinningsverhalen vertellen door online te vechten met volledige Steam multiplayer ondersteuning, zodat je eindelijk wraak kunt nemen op je vriend Greg, zoals in de trailer wordt aangegeven. Je kunt ook je eigen duivels uitdagende maps ontwerpen via Steam Workshop of honderden spelerscreaties downloaden die tijdens de rijke 20-jarige erfenis van de game zijn gemaakt.

Stronghold: Definitive Edition verschijnt op 7 november voor de PC op Steam. Fans van de 'Castle Sim' kunnen in onze prijsvergelijker kijken voor de beste deals voor Stronghold: Definitive Edition codes en beginnen met het opbouwen van hun rijk vanaf nul.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief