System Shock 2 Enhanced Edition is voorzien van VR-ondersteuning.

System Shock 2 Enhanced Edition is voorzien van VR-ondersteuning.

Hoewel System Shock 2 Enhanced Edition een tijdje geleden werd aangekondigd, is ontwikkelaar Nightdive Studios nogal geheimzinnig geweest over de ontwikkeling van het spel. De originele System Shock en System Shock 2 zijn een paar cult-klassieke rollenspellen die meestal te vinden zijn in een lijst van de beste in het genre. Toen de remaster van de eerste aflevering in de serie werd gelanceerd in 2015, hebben veel spelers zich opnieuw verdiept in het futuristische universum van het spel, maar dit keer met verbeterde graphics. System Shock 2 Enhanced Edition werd op een latere datum aangekondigd, en er werd verwacht dat het hetzelfde patroon zou volgen als zijn voorganger, maar het lijkt erop dat Nightdive Studios met deze nieuwe versie van de klassieke RPG behoorlijk ambitieuzer wordt.

Nightdive Studios heeft op Twitter een video gepubliceerd die een van de ontwikkelaars laat zien die het spel speelt met een Valve Index controller. Alles wijst erop dat System Shock 2 Enhanced Editon zal beschikken over VR-ondersteuning.

 

 

Er zijn geen extra details onthuld over System Shock 2 Enhanced Edition, en we wachten nog steeds op de aankondiging van een releasedatum. De toevoeging van VR-ondersteuning zou kunnen verklaren waarom de ontwikkeling zo lang duurt, maar uiteindelijk kan het resultaat zich uitbetalen als we een remake van de klassieker krijgen met meer mogelijkheden dan verwacht en die zijn interessant. Een herziening van de graphics in het spel zou meer dan genoeg zijn geweest voor veel van de fans, maar het moderniseren van System Shock 2 Enhanced Edition op andere manieren zou voor hen de kers op de taart kunnen zijn.

Een ander interessant punt voor de fans zou de release van het vervolg op System Shock 2 zijn, een derde aflevering in de serie die in ontwikkeling was bij OtherSide Entertainment. Helaas is er geen nieuws over het spel sinds Tencent het project in de zomer van 2020 heeft overgenomen. 

Om het in één zin samen te vatten: Er zijn veel System Shock projecten in de maak, maar we weten nog steeds niet wat we kunnen verwachten.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief