The Day Before heeft opnieuw vertraging opgelopen

The Day Before heeft opnieuw vertraging opgelopen

Een van de meest geanticipeerde survivalgames van 2023 krijgt voor de derde keer uitstel, zoals ontwikkelaar Fntastic op hun Twitter aankondigde. Het is het derde uitstel voor een spel dat oorspronkelijk op 21 juni 2023 zou verschijnen. De nieuwe datum plaatst The Day Before op 7 december, maar met een voorbehoud: het is een Early Access-versie.

 

 

De aankondiging kwam kort na de release van de laatste trailer van The Day Before, en de ontwikkelaar geeft ook uitleg over de juridische problemen die ze hadden met een handelsmerkgeschil, "we hebben onze naam 'The Day Before' teruggewonnen!" viert Fntastic. Vervolgens geeft de ontwikkelaar meer details over het uitstel en geeft hij aan dat "het Early Access op Steam zal zijn omdat dit onze eerste grote game is en er onvoorziene omstandigheden kunnen zijn," eraan toevoegend dat "de volledige versie wordt uitgebracht als we zeker weten dat dit de best mogelijke versie van de game is."

Als 2023 ons iets heeft geleerd, dan is het dat tijd en zorg besteden aan de ontwikkeling van spellen loont. Het jaar wordt geprezen als een van de beste in de industrie wat releases betreft, want verschillende recente releases hebben zeer hoge scores behaald op aggregators, zoals Alan Wake 2 en Marvel's Spider-Man 2.

 

 

The Day Before is het meest gewilde spel op Steam, en dat is allemaal te danken aan de beloftes die het met elke nieuwe trailer of aankondiging doet. De game is een open-wereld MMO survival die zich afspeelt in een dodelijk, post-pandemisch Amerika dat wordt overspoeld door vleeshongerige geïnfecteerden en overlevenden die elkaar vermoorden voor voedsel, wapens en auto's. Je wordt alleen wakker in een wereld die je je niet meer herinnert en gaat op zoek naar antwoorden en middelen om te overleven.

De nieuwste trailer onthult tal van functies die spelers zullen helpen een leven op te bouwen in het spel, zoals het bouwen van een ranch of het kopen van een auto om sneller door New Fortune City te reizen. Overlevenden beginnen in de Woodberry kolonie, een toevluchtsoord en veilig thuis, nadat ze hun eigen personage hebben gemaakt. De belangrijkste taak voor spelers is om zoveel mogelijk buit terug te brengen naar de kolonie, zodat deze weer kan worden opgebouwd. In ruil daarvoor verdienen we Woodberry Coins, die essentieel zijn voor het kopen van upgrades in het spel.

The Day Before komt op 7 december in Early Access op Steam. Consoleversies zijn bevestigd, maar er is nog geen datum aangekondigd. We schatten in dat het tegelijk met de volledige versie zal uitkomen. Maar terwijl Fntastic nog geen definitieve releasedatum heeft vastgesteld, kun je nu al onze prijsvergelijker in de gaten houden voor de beste deals van The Day Before en je toegang tot de meest verwachte wereld van survival gaming veiligstellen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief