The Elder Scrolls VI wordt exclusief voor Microsofts platforms

The Elder Scrolls VI wordt exclusief voor Microsofts platforms

Toen Microsoft Zenimax en Bethesda Softworks kocht, was het gemakkelijk te raden dat dit gevolgen zou hebben voor de toekomst van hun spellen. Veel spelers namen onmiddellijk aan dat toekomstige spellen, ontwikkeld door de makers van de The Elder Scrolls serie, exclusief zouden zijn voor Xbox consoles en PC. Het lijkt erop dat ze gelijk hadden met hun veronderstellingen, want Microsoft heeft zojuist bevestigd dat een van de meest verwachte rollenspellen, The Elder Scroll VI, bij de lancering op diezelfde platforms speelbaar zal zijn. Dit is minder een verrassing omdat werd aangekondigd dat Starfield precies dezelfde weg zou volgen, waardoor PlayStation spelers niet de mogelijkheid hebben Bethesda's komende ruimteavontuur op hun favoriete platform te spelen. 

Xbox baas Phil Spencer gaf in een recent interview commentaar op deze kwestie. Hoewel hij probeerde glad te strijken dat ze nog steeds een felle concurrentiestrijd met PlayStation voeren, valt niet te ontkennen dat Bethesda's bekendheid als spelontwikkelaar een heel goed middel kan zijn om spelers naar Microsofts platforms te lokken. Ze zijn immers de makers van de Fallout serie en The Elder Scrolls V: Skyrim, dat nog steeds een van de populairste rollenspellen aller tijden is. Als Bethesda's komende spellen exclusief voor Xbox en PC zijn, krijgen ze zeker een zeker voordeel op Sony. Het is niet zo dat Sony niet hetzelfde doet. Immers, Deathloop is exclusief voor PlayStation, en Horizon Forbidden West volgt dezelfde weg, dus elk bedrijf speelt zijn kaarten uit in dit spel.

 

 

Het zou mooi zijn als we in plaats van ons op deze zaak te richten het konden hebben over het soort spel dat The Elder Scrolls VI zal zijn of zelfs commentaar konden geven op wat beelden van het spel, maar Bethesda richt zich nu op de aanstaande release van Starfield, en we hebben nog niet eens een release window voor het volgende spel in The Elder Scroll serie. We zullen nog een tijdje moeten wachten voor we iets weten over The Elder Scrolls VI, maar we weten nu dat het niet op PlayStation consoles zal verschijnen.

  • Officiële website : The Elder Scrolls 6
  • Categorieën : Actie, Avontuur
  • Uitgever : Bethesda Softworks
  • Ontwikkelaar : Bethesda Softworks
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : TBA
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief