Visions of Mana ontvangt nieuwe informatie in de Xbox showcase

Visions of Mana ontvangt nieuwe informatie in de Xbox showcase

Masaru Oyamada, de producer van de Mana-serie, vertelt alles over Visions of Mana tijdens Xbox's Developer_Direct 2024. Visions of Mana is het aankomende consolegame in de serie - de laatste was Heroes of Mana in 2007 voor de Nintendo DS. Met in totaal 17 games is de Mana-serie een van de meest geliefde en duurzame van Square Enix, naast giganten als Final Fantasy en Dragon Quest.

Om dieper in te gaan op de monsters van de serie, haalt hij Koichi Ishii erbij, de vader van de Mana-serie. Ishii noemt en laat de meest iconische monsters van de serie zien, die er volgens hem al zijn sinds Final Fantasy Adventure, het begin van de serie als spin-off van Final Fantasy. Hij benadrukt de Pikuls, rijdbare wezens en metgezellen die spelers zullen helpen bij het doorkruisen van de uitgestrekte en kleurrijke wereld van Visions of Mana.

 

 

Vervolgens gaat de sneak peek in op het muzikale aspect van het spel. Visions of Mana bevat 100 soundtracks die zijn gemaakt door ervaren componisten uit de serie. Het doel is om naadloos over te gaan tussen verkennings- en gevechtstracks, waarbij een gevoel van urgentie en verkenning behouden blijft. De producent verzekert dat de muziek dezelfde flair en melodie behoudt als andere spellen in de serie. Opmerkelijke componisten die aan het spel werken zijn Hiroki Kikuta, Tsuyoshi Sekito en Ryo Yamazaki.

Het gevechtssysteem van Visions of Mana legt de nadruk op de "actie" in actie-RPG. Het spel introduceert luchtgevechten, iets wat nog nooit eerder is vertoond in de serie - hoewel Dawn of Mana de nadruk legde op verticale gevechten. De Elementals, een terugkerend mechanisme in de serie, keren terug, waardoor de hoofdrolspeler magische krachten kan oproepen en een eigen vechtstijl kan aannemen, gebaseerd op het gebruikte wapen. Op een bepaald moment in de preview kun je zien dat een ander personage, niet de hoofdrolspeler, wordt bestuurd.

De Mana-serie heeft het een tijdje zonder nieuwe spellen moeten stellen, maar is recentelijk besprenkeld met een aantal remasters. Secret of Mana en Legend of Mana kregen een remaster voor de huidige consoles, terwijl Trials of Mana een complete make-over kreeg in een remake.

De sneak peek eindigt met het onthullen van een release window en de belofte van toekomstige informatie. Visions of Mana ligt in 2024 in de schappen, tussen 20 juni en 22 september, voor PlayStation 4|5, Xbox One|Series en pc. Je kunt onze prijsvergelijker bekijken voor de goedkoopste aanbiedingen voor Visions of Mana en de legendarische Mana-boom opnieuw bezoeken terwijl je misschien wel het eveneens legendarische Sword of Mana hanteert.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief