Wat kun je verwachten van de Capcom Showcase

Wat kun je verwachten van de Capcom Showcase

Op 12 juni om 15.00 uur PT / 18.00 uur ET houdt Capcom een showcase om zijn 40e verjaardag te vieren. Als het bedrijf een nieuwe presentatie aankondigt, wordt meestal van tevoren de hele line-up uit de doeken gedaan, zodat er weinig ruimte is voor verrassingen en de verwachtingen worden getemperd.

Deze keer heeft de producent en uitgever echter alleen gezegd dat deze showcase de nieuwste Capcom-updates zal bevatten, inclusief nieuwe informatie over Capcoms aankomende releases en toekomstige titels. Deze geheimzinnigheid rond de line-up heeft veel gamers en liefhebbers enthousiast gemaakt. Aangezien het bedrijf dit jaar al verschillende paradepaardjes heeft uitgebracht, zoals Resident Evil 4 Remake en Street Fighter 6, vermoeden we dat deze jubileumviering de game-industrie verder zal opschudden.

 

 

Wat kunnen we nog meer verwachten van Capcom? Allereerst Exoprimal. De aankomende third-person shooter met een roodharige vrouw en dinosaurussen die niet Dino Crisis is, komt uit op 14 juli. Het is zo dichtbij dat het vreemd zou zijn als Capcom geen lanceringstrailer zou uitbrengen waarin nog meer over het spel wordt verteld om degenen die nog steeds sceptisch zijn over de nieuwe IP te overtuigen.

Dragon's Dogma II is ook een mogelijkheid. Het spel werd aangekondigd in 2022 en liet onlangs wat gameplaybeats zien, maar er is nog ruimte voor meer. De eerste Dragon's Dogma won een legioen fans met zijn high fantasy setting en spannende avontuur. Onze hoofdpersoon, de Arisen, ging de confrontatie aan met mythische wezens en een gigantische draak die charmant bekend staat als Grigori, vergezeld door loyale en methodische pionnen. Het tweede spel borduurt voort op wat het eerste geweldig maakte, maar we kijken uit naar meer gameplay en informatie.

Een ander spel dat een tijdje radiostil is geweest, is Pragmata. Het laatste nieuws dat het spel kreeg was in 2021, waarin een uitstel tot 2023 werd aangekondigd, en tot nu toe, niets. De spelbeschrijving nodigt de speler uit om naar een dystopische toekomst te reizen en een unieke maanwereld te verkennen. Capcom beschrijft Pragmata als een sci-fi action-adventure game, en gezien de periode waarin nieuws ontbreekt, zou de showcase een geschikt podium zijn.

 

 

Capcom brengt al geruime tijd collecties uit van hun oude spelbibliotheek, zoals de Capcom Fighting Collection en de nieuwste Mega Man Battle Network Legacy Collection. Gezien het succes van deze compilaties denken we niet dat dit snel zal stoppen en er zijn nog genoeg spellen om te ontdekken, zoals de nostalgische RPG- en drakenfranchise Breath of Fire.

Over het geheel genomen denken we dat de Capcom Showcase een knaller wordt, en je zou moeten afstemmen om de updates te volgen op 12 juni op YouTube of Twitch. Een van de grootste kansen is een DLC voor RE4 Remake, dus mocht je je exemplaar van Leon Scott Kennedy's remake-avontuur nog niet hebben bemachtigd, kijk dan in onze prijsvergelijker voor de goedkoopste Resident Evil 4 Remake CD-sleutel.

Duik in de intense wereld van Helldivers 2, waar chaos en samenwerking elke strijd bepalen. Ben je klaar voor intense gevechten en samenwerking voor de overleving van de mensheid? De oorlog wacht.
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief