ASKA, een nieuwe overlevingservaring voor Vikingen

ASKA, een nieuwe overlevingservaring voor Vikingen

Dit is het jaar van de overlevingsgames in Early Access. We zijn getuige geweest van de release van een overvloed aan titels in dit genre, vooral na het ongekende succes van Palworld. Spellen als Soulmask, V Rising en Enshoruded bieden een spannende combinatie van overlevings- en knutselmechanieken die spelers urenlang aan zich kunnen binden. Hoewel ze allemaal uitgaan van het basisprincipe van grondstoffen verzamelen en knutselen wat je nodig hebt om te overleven, biedt elk van hen een iets andere benadering van het genre. ASKA is onlangs aan de lijst toegevoegd en heeft veel te bieden, ook al bevindt het zich nog in Early Access.

Een lange reis voor de boeg

De meeste fans van het genre hebben Valheim waarschijnlijk wel eens gespeeld. ASKA biedt ook een overlevingsavontuur met een Vikingthema, maar het verschilt aanzienlijk van het spel dat is ontwikkeld door Iron Gate AB. Als sandbox survival-ervaring heb je alle vrijheid om je eigen doelen te stellen om te overleven en te gedijen in een gevaarlijke wereld. In ASKA kun je echter de hulp inroepen van andere Vikingen die je kunt oproepen door Jotumbloed te gebruiken. Deze beginnen als bouwvakkers, maar kunnen zich in de loop van het spel specialiseren in verschillende activiteiten. Je kunt ze gebruiken om je te helpen taken te voltooien, van het verzamelen van grondstoffen tot het bouwen van bouwwerken en meer. Al snel nadat je het spel begint te spelen, heb je een groep die werkt aan een zelfvoorzienende nederzetting. In tegenstelling tot andere spellen kun je in ASKA veel taken automatiseren met hun hulp, zodat je vrij bent om te doen wat je wilt in het spel.

 

 

ASKA bevat een grote verscheidenheid aan spelmechanismen die je genoeg bezig zullen houden met het beheren van je nederzetting. Het spel legt een procedureel gegenereerde wereld aan je voeten om te verkennen en de geheimen ervan te ontdekken. Het spel bevindt zich echter nog in Early Access en heeft nog veel groeipotentieel. Veel spelers hebben al besloten om het een kans te geven en de recensies op Steam zijn erg positief.

We zullen ASKA in de gaten houden om te zien hoe het zich in de loop der tijd ontwikkelt, in de hoop dat de ervaring nog beter wordt. Als je het ondertussen wilt proberen en de ontwikkelaars wilt steunen, gebruik dan onze prijsvergelijker om een goedkope ASKA Steam key te bemachtigen en wees klaar om een uitdagende Vikingwereld te trotseren.

16.28€
ASKA
ASKA
  • Officiële website : ASKA
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Simulatie
  • Uitgever : Thunderful Publishing AB
  • Ontwikkelaar : Sand Sailor Studio
  • Modus : Solo, Co-op
  • Verschijningsdatum : 20 juni 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief