Endless Dungeon is een hectisch roguelike avontuur dat volgende week uitkomt

Endless Dungeon is een hectisch roguelike avontuur dat volgende week uitkomt

Na de fans van roguelike games jarenlang een van de beste ervaringen in het genre te hebben geboden met Dungeon of the Endless, staat ontwikkelaar Amplitude Studios op het punt om een gemoderniseerde versie van zijn klassieker uit te brengen die het thema op een aanzienlijk andere manier benadert. Endless Dungeon is geen direct vervolg op de indieklassieker uit 2014, maar de uitgangspunten van beide spellen zijn vergelijkbaar en het kan worden beschouwd als de spirituele opvolger. In het nieuwe spel sluit je je aan bij een team helden dat is gestrand in een verlaten ruimtestation en help je ze om een energiekristal, dat van vitaal belang is voor hun overleving, door een verwrongen labyrint van gangen en kamers te loodsen terwijl ze constant worden aangevallen door golven vijanden.

Schietgekte

Hoewel deze beschrijving veel spelers misschien bekend in de oren klinkt, combineert Endless Dungeon tactische twin-stick shooter- en tower defense-mechanismen om een spannende ervaring te bieden die in niets lijkt op eerdere versies. Krampachtig schieten speelt de hoofdrol in je interacties met de omgeving terwijl je door donkere gangen navigeert die plotseling tot leven komen als ze worden geactiveerd door het kristal dat je beschermt. Alleen als je het veilig naar de uitgang leidt, kun je je doel bereiken en ontsnappen uit de nachtmerrieachtige ruimtegevangenis waarin je gevangen zit. Om je doel te bereiken heb je natuurlijk een goede strategie, snel reactievermogen en samenwerking tussen alle leden van je team nodig.

In het speltype Co-op neem je het samen met maximaal twee vrienden op tegen een doolhof van procedureel gegenereerde gebieden. Elk van jullie bestuurt een held met unieke vaardigheden en het is aan jullie om hun vaardigheden te combineren om het kristal te beschermen en de uitgang te bereiken. Net als in andere roguelike spellen is doodgaan niet het einde van je reis. Als je sterft, verschijn je weer in een hub waar je je personage kunt upgraden om het klaar te maken voor de volgende ronde.

 

 

Met kleurrijke en gedetailleerde graphics, zes helden om uit te kiezen bij de lancering, een overvloed aan spannende functies en oneindige herspeelbaarheid doet Endless Dungeon zijn naam eer aan door je vele uren avontuur te bieden. De release van het spel staat gepland voor 19 oktober 2023 op pc, PlayStation, Xbox en Nintendo Switch. Gebruik gerust onze prijsvergelijker om een goedkope Endless Dungeon CD-sleutel te bemachtigen en maak je klaar om je binnenkort onder te dompelen in het Endless universum.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief