Instant Gaming EU
 
 

Don't Nod's nieuwe verhalende spel Harmony: Fall of Reverie komt in juni uit

Don't Nod's nieuwe verhalende spel Harmony: Fall of Reverie komt in juni uit

Don't Nod heeft zojuist aangekondigd dat hun nieuwste spel Harmony: Fall of Reverie uitkomt op 8 juni 2023. De makers van Life is Strange, Remember Me en Tell Me Why hebben een nieuw dramatisch verhaal gemaakt met menselijke relaties met een bovennatuurlijke kant. Bekijk de trailer van Harmony: Fall of Reverie trailer hier:

 

 

Life is Strange

Harmony: Fall of Reverie volgt het verhaal van Polly, een jonge vrouw die terugkeert naar haar geboortedorp en dat in de greep vindt van een megacorporatie. Erger nog, haar moeder wordt vermist. Tijdens haar zoektocht stuit Polly op een andere dimensie, Reverie genaamd, die bewoond wordt door kosmische wezens, Aspiraties genaamd. Elk van deze wezens vertegenwoordigt een kwaliteit die de mens wil bereiken: Gelukzaligheid, Macht, Chaos, Glorie, Waarheid en Verbondenheid, en elk van hen probeert de controle over Reverie over te nemen. Polly krijgt een nieuwe rol als Harmonie, een soort vertegenwoordiger van de Aspiraties en een middel om een einde te maken aan hun onenigheid. 

Het verhaal wordt verteld via een 2D visuele roman met verschillende vertakkende keuzes. Interessant is dat het spel een tweeledig verhaal vertelt, waarin je beslissingen in de ene wereld invloed hebben op de andere. De manier waarop je beslissingen neemt is via een nieuw mechanisme dat het Augural Board heet. Je dialoogkeuzes in de echte wereld worden uitgezet dankzij Harmony's vooruitziende blik. Als je een keuze maakt die een Aspiratie begunstigt, win je een kristal onder dat wezen (en verlies je er mogelijk een van een tegengestelde Aspiratie). Kristallen kunnen worden gebruikt om bij elke Aspiratie nieuwe scènes vrij te spelen, waardoor het verhaal verder gaat en het einde dat je krijgt mogelijk wordt bepaald. 

Natuurlijk zul je uiteindelijk moeilijke keuzes moeten maken. Kies je de kant van Bliss om iemand zijn geluk te gunnen ten koste van de Waarheid? Of zoek je de gunst van Macht en offer je relaties op onder Bond? Of is de willekeur van Chaos de juiste weg?

Met prachtig stripboekachtig artwork en een soundtrack van Celeste-componist Lena Reine zal Harmony: Fall of Reverie een prachtig spel worden. Je kunt het zelf zien door de demo te downloaden die tot 21 mei beschikbaar is op Steam. Ondertussen lanceert het volledige spel op 8 juni op pc en Nintendo Switch, daarna op consoles op 22 juni. Als je van het spel houdt, pre-order dan een Harmony: Fall of Reverie PC key uit onze prijsvergelijker vandaag.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief