Helldivers 2 vereist dat Steam-spelers een PSN-account aanmaken

Helldivers 2 vereist dat Steam-spelers een PSN-account aanmaken

Het is geen goede dag op het hoofdkwartier van Helldivers. Via een officiële Steam-post en een aankondiging op X (voorheen Twitter) moeten Steam-spelers hun Steam-account koppelen aan een PlayStation Network-account om Helldivers 2 op pc te kunnen blijven spelen. Arrowhead Game Studios kondigde deze voorwaarde aan op dag één, maar de ontwikkelaar schrapte de vereisten tijdelijk vanwege technische problemen bij de lancering van de game. Maar nu, op verzoek van Sony, is de voorwaarde teruggekeerd en dit nieuws is door fans met veel tegenzin ontvangen.

 

 

Helldivers 2 is een premium fenomeen voor live games. Net als Palworld had het spel geen prijskaartje van $70, wat de verkoop misschien heeft gestimuleerd. Maar wat ervoor zorgde dat spelers altijd terugkwamen naar Helldivers 2 was de kwaliteit en het plezier van het spel. Het idioom "Als het niet kapot is, repareer het dan niet" is hier echter van toepassing. Na de aankondiging van de verplichte verbinding tussen het Steam-account en een PSN-account waren fans ongelukkig en uitten hun frustraties. Op de dag van de aankondiging, 3 mei, kreeg het spel meer dan 8000 negatieve recensies op Steam.

 

helldivers 2 heeft veel negatieve recensies na vereiste stoom- en PSN-koppeling

 

Hoewel velen zeggen dat het aanmaken van een PSN-account een gemakkelijke oplossing is, is de situatie niet zo eenvoudig als het lijkt. Veel landen staan het aanmaken van een PSN-account niet toe, wat betekent dat degenen die Helldivers 2 via Steam spelen in deze landen de toegang tot het spel verliezen. Bovendien, hoewel het officiële bericht de nadruk legt op veiligheid en beveiliging, is het PlayStation Network helaas geen onbekende voor hackeraanvallen, wat betekent dat deze beveiliging niet zo ijzersterk is als Sony zou willen.

Anderen reageren nog steeds dat ze geen PlayStation hebben, geen interesse hebben om een PlayStation-account aan te maken en er ook geen zullen maken. Omdat ze dan de toegang tot het spel verliezen, is het enige alternatief om hun geld terug te vragen. Dit toont aan dat het, ondanks de waarschuwing van Arrowhead Game Studios over deze vereiste vanaf het begin, het beste zou zijn om het helemaal te verwijderen. Tot nu toe hebben Arrowhead Game Studios noch Sony gereageerd op de negatieve feedback.

De impact van deze verandering op het spelersbestand van Helldivers 2 valt nog te bezien, omdat deze pas vanaf 30 mei van kracht wordt. In de aankondiging staat dat spelers hun Steam-account voor 4 juni moeten koppelen aan een PSN-account, anders verliezen ze de toegang tot het spel. Als je bereid bent om aan deze nieuwe eisen te voldoen en je reis naar Helldivers 2 voort te zetten, raden we je aan om onze prijsvergelijker in de gaten te houden voor de beste deals voor Helldivers 2 CD keys en te ontdekken waarom dit spel zo populair is vanwege de spannende gevechten tegen enorme interstellaire wezens.

24.71€
Helldivers 2
Helldivers 2
  • Categorieën : Actie
  • Uitgever : Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar : Arrowhead Game Studios
  • Modus : Solo, Co-op
  • Verschijningsdatum : 8 februari 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief