Magic: Legends sluit deze herfst zijn deuren

Magic: Legends sluit deze herfst zijn deuren

Het is een erg kort leven geweest voor het nieuwste spel gebaseerd op het populaire verzamelkaartspel Magic: The Gathering. Perfect World Entertainment en Cryptic Studios hebben zojuist aangekondigd dat Magic: Legends op 31 oktober 2021 de deuren zal sluiten. Het lijkt niet zo goed te gaan als verwacht en de spelers delen hun visie op het MTG universum niet. Daardoor zal het spel, dat bedoeld was als een live dienst die voortdurend updates en extra inhoud zou krijgen, over slechts een paar maanden tot een einde komen. Het is een nogal trieste zaak, vooral als we bedenken dat het spel zich nog in zijn beta-stadium bevond. De publicatie van uitvoerend producent Steve Ricossa op Twitter laat heel duidelijk de redenen achter de annulering:

 

"Onze visie voor Magic: Legends miste het doel, maar we zijn trots op wat we bereikt hebben. Dankzij Wizards of the Coast mochten we het uitgestrekte Magic: The Gathering Multiverse naar een breed publiek brengen en nieuwe engelen verkennen binnen het gevestigde ARPG genre."

 

Magic: Legends is op zich geen slecht spel, maar het is waar dat een actie-RPG geïnspireerd op het Magic: The Gathering universum waarschijnlijk nogal ver afstaat van wat de fans van het kaartspel verwachtten. Er zijn verschillende videospelletjes die een matig succes hebben behaald terwijl ze gebaseerd waren op het verzamelkaartspel, maar ze boden allemaal een ervaring die er vrij veel op leek, met deckbuilding, en wedstrijden die dezelfde mechanica volgden. Intussen heeft Magic: Legends heeft geprobeerd deckbuilding te versmelten met ARPG mechanieken, maar zonder veel succes. Het spel was bedoeld om free-to-play te zijn en, ook al zal zijn monetization systeem veel spelers misschien niet aanspreken, de fans van MTG zijn nogal gewend om voor hun kaarten te betalen.

 

 

Hoe het ook zij, Magic: Legends is er niet in geslaagd te overtuigen, en wordt daarom stopgezet. Je kunt het spel nog tot eind oktober spelen, en alle spelers die een in-game voorwerp hebben gekocht krijgen hun geld volledig terug.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief