Kinguin october campaign COM + BG
 
 

Metal Slug Tactics onthuld als Roguelike RPG

Metal Slug Tactics onthuld als Roguelike RPG
NEWS2 sep. 2021 12:00

Een klassiek actiespel neemt het op tegen een nieuw genre in Metal Slug Tactics. Langdurige fans die sinds Metal Slug Attack op een nieuwe Metal Slug hebben gewacht, zien eindelijk de terugkeer van de Peregrine Falcon Squad leden Marco, Fio, Eri, en Tarma in een gloednieuw avontuur. Metal Slug Tactics, ontwikkeld door Leika Studios, werd aangekondigd tijdens het Nintendo Indie World Livestream Event afgelopen augustus, met een bijpassende video.

 

 
De oude vijand van de PF Squad, Daniel Mordren, leeft nog en is belust op wraak. Nadat hij onderdak had gekregen in een bevriend land, heeft hij een nieuw leger verzameld en is van plan - wat anders - de wereld over te nemen. Het is aan de Squad om hem voor eens en voor altijd uit te schakelen.

In plaats van de vertrouwde ren-en-schiet gameplay is Metal Slug Tactics een beurtelings tactisch spel, zoals Gears Tactics en XCom. Het introduceert ook roguelike elementen waarin kaarttegels en missie-indelingen procedureel gegenereerd worden. Je kunt niet alleen op memorisatie vertrouwen - je moet in elk gevecht je strategie aanpassen om te winnen. 

Gelukkig kunnen spelers ook gebruik maken van nieuwe gameplay elementen zoals combo's, artillerie ondersteuning, vaardigheidsbomen, perks, en een adrenalinesysteem dat een verwoestende superaanval kan aanwakkeren. Natuurlijk hebben de spelers toegang tot alle traditionele wapens van Metal Slug, dus er zullen vuurgevechten en explosies in overvloed zijn als je het opneemt tegen enkele van Metal Slug's iconische vijanden.

Niet alles is veranderd in het spel. Metal Slug Tactics behoudt de heldere en kleurrijke pixel-art stripstijl die de oorspronkelijke serie zo herkenbaar en iconisch heeft gemaakt. Het spel bevat ook originele muziek van Tee Lopes (League of Legends, Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge). 

 

 
Metal Slug Tactics komt ergens in 2022 uit op de Nintendo Switch en PC.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Reward Event Restore your honor in Like a Dragon: Ishin! - 57
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief