Eneba COM
 
 

Square Enix besluit sommige scènes in Final Fantasy VII Remake te 'censureren'

Square Enix besluit sommige scènes in Final Fantasy VII Remake te 'censureren'

Final Fantasy VII Remake is een actie role-playing game van Square Enix en uitgebracht voor PlayStation 4 in april 2020. Een verbeterde versie, Final Fantasy VII Remake Intergrade, werd in 2021 uitgebracht voor PlayStation 5 en Windows. De game is de eerste in een geplande trilogie van games die de PlayStation-game Final Fantasy VII uit 1997 remaken. In de dystopische cyberpunkmetropool Midgar besturen spelers de huurling Cloud Strife. Hij sluit zich aan bij AVALANCHE, een eco-terroristische groep die de machtige megacorporatie Shinra probeert te stoppen met het gebruiken van de levensessentie van de planeet als energiebron. De gameplay combineert real-time actie met rollenspelelementen die lijken op Dissidia Final Fantasy.

Na vier jaar geen updates voor het spel te hebben uitgebracht, besloot Square Enix onverwacht een nieuwe update van 4,5 GB uit te brengen om een dialoog aan het einde van het spel te veranderen en enkele scènes uit het verleden van Tifa in de Cowgirl-outfit te "censureren".


 

Hoewel deze scènes niet vaak voorkomen, roept de actie van Square Enix bij velen vragen op: "Als ze niet vaak voorkomen, waarom zou je ze dan censureren?" Deze actie wekt bezorgdheid over censuurkwesties, wat suggereert dat grote ontwikkelaars zoals Square Enix eerst spellen zouden kunnen uitbrengen en ze dan zouden kunnen bijwerken om inhoud te censureren.

Vooral met de latere release van Final Fantasy VII Rebirth op februari, waarvoor eerder werd geadverteerd met provocerende scènes met Tifa en Aerith, heeft het de aandacht getrokken van veel fans in de community. Fans maken zich zorgen dat het bedrijf doorgaat met het introduceren van censuur in deze versie.

Hoewel deze verandering misschien niet algemeen wordt geaccepteerd door fans, hebben de gewijzigde scènes betrekking op Tifa's verleden toen ze nog maar 15 jaar oud was, dus deze actie is enigszins begrijpelijk. Een gebruiker met de naam tifabro op NexusMods was het hier echter niet mee eens; hij maakte een mod om de gecensureerde scènes te "herstellen" en uploadde deze naar het platform. Binnen 24 uur werd de mod echter prompt uitgeschakeld, waardoor velen dachten dat het op verzoek van Square Enix was.

Of deze actie wordt voortgezet in het nieuwste deel van Square Enix' Final Fantasy-serie, getiteld Final Fantasy VII Rebirth, dat op 29 februari 2024 wordt uitgebracht, valt nog te bezien. Als je geïnteresseerd bent in zowel Final Fantasy VII Remake als Final Fantasy VII Rebirth, kun je dLcompare's prijsvergelijker gebruiken om de beste deals te krijgen.

  • Officiële website : FFVII Rebirth
  • Categorieën : Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 29 februari 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief