Square Enix verschuift zijn strategie naar multiplatform releases

Square Enix verschuift zijn strategie naar multiplatform releases

Square Enix heeft plotseling een belangrijke verschuiving aangekondigd in hun bedrijfsstrategie. In een verklaring over hun nieuwe strategie verklaarde Square Enix dat ze "agressief een multiplatformstrategie zullen nastreven die Nintendo-platforms, PlayStation, Xbox en pc's omvat."

Hoewel Square Enix eerder veel titels op verschillende platforms heeft uitgebracht, waren hun grootste games, zoals Final Fantasy XVI en Final Fantasy VII Rebirth, vaak exclusief voor PlayStation. Games zoals Final Fantasy VII Remake Intergrade zijn wel uitgebracht op PC, maar pas na een aantal jaren van platformexclusiviteit.

Volgens Takashi Mochizuki haalden zowel Final Fantasy XVI als Final Fantasy VII Rebirth hun verkoopverwachtingen niet, net als Foamstars, die allemaal PlayStation-exclusives waren. Square Enix verklaarde dat ze een balans moeten vinden tussen "individuele creativiteit en organisatorische discipline", omdat ze "te veel hebben vertrouwd op de creativiteit van een individu".

 

 

In het laatste financiële rapport van Square Enix werd aangegeven dat de langdurige relatie tussen Sony en Square Enix mogelijk binnenkort ten einde komt, omdat ze nu streven naar "het bouwen van een omgeving waarin meer klanten van hun titels kunnen genieten", met betrekking tot "grote franchises en AAA-titels, waaronder catalogustitels." De games die Square Enix noemde verwijzen waarschijnlijk naar hun voorheen exclusieve titels, zoals de Final Fantasy VII-serie en Final Fantasy XVI, die mogelijk binnenkort ook op PC uitkomen.

De multiplatformbeweging heeft de laatste tijd aan kracht gewonnen en het lijkt erop dat Square Enix de nieuwste is die meedoet. Sony heeft onlangs ook te maken gehad met verschillende controverses, waaronder problemen rond Helldivers 2.

Met dit nieuws zou de derde en laatste titel in de Final Fantasy VII remake trilogie wel eens de laatste PlayStation exclusive van Square Enix kunnen zijn. Ondanks het feit dat Final Fantasy VII Rebirth niet aan de verkoopverwachtingen van Square Enix heeft voldaan, zijn de verkopen nog steeds indrukwekkend. Het blijft een van de beste actie-RPG's die dit jaar zijn uitgebracht en heeft momenteel een Metascore van 92 en een gebruikersscore van 9,0 op Metacritic.

Creative Director Tetsuya Nomura vertelde ook dat Final Fantasy VII Rebirth zo is ontworpen dat nieuwe spelers het verhaal van het spel kunnen begrijpen zonder de vorige titel te hoeven spelen. Ga naar onze prijsvergelijker voor de beste deal voor Final Fantasy Rebirth, of bekijk het eerste spel, Final Fantasy VII Remake Intergrade.

 • Officiële website : FF16
 • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
 • Uitgever : Square Enix
 • Ontwikkelaar : Square Enix
 • Modus : Solo
 • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
 • Officiële website : FFVII Rebirth
 • Categorieën : Rollenspellen
 • Uitgever : Square Enix
 • Ontwikkelaar : Square Enix
 • Modus : Solo
 • Verschijningsdatum : 29 februari 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief