Eneba COM
 
 

Final Fantasy XVI komt mogelijk binnenkort uit op PC

Final Fantasy XVI komt mogelijk binnenkort uit op PC

Final Fantasy XVI is het nieuwste hoofddeel in de legendarische RPG-serie van Square Enix en werd vorig jaar met groot succes uitgebracht op de PlayStation 5-consoles. De serie heeft echter ook een grote schare fans op pc en er zijn duizenden spelers die staan te popelen om het spel op hun computer te spelen. Final Fantasy XVI-producent Naoki Yoshida bevestigde dat de studio een port van het spel voor pc zou uitbrengen, kort nadat de PS5-versie beschikbaar was om te spelen. Sindsdien heeft de studio hard gewerkt om het spel aan te passen aan het nieuwe platform, wat een uitdaging bleek te zijn. Yoshida bevestigde onlangs dat Final Fantasy XVI nogal veeleisend zou zijn als het gaat om systeemeisen om het spel op pc te draaien, omdat de indrukwekkende visuals van het spel een high-end machine vereisen.

Sneller dan verwacht?

Het ontwikkelingsproces van een port van Final Fantasy XVI verloopt veel beter dan verwacht. De studio probeert er nu achter te komen wat de minimale specificaties zijn die nodig zijn om het spel op de pc te spelen op een manier die niet ten koste gaat van de kwaliteit van het spel en de naadloze open-wereld ervaring die het biedt. De vereisten zullen nog steeds vrij hoog zijn, dus Square Enix denkt erover om een gratis demo van Final Fantasy XVI uit te brengen waarmee fans de prestaties van het spel op hun systeem kunnen testen om erachter te komen of ze aanpassingen moeten doen. Tot nu toe is de enige bevestigde vereiste dat je een SSD moet hebben om het spel op een pc te kunnen spelen, iets wat de laatste tijd steeds gebruikelijker wordt.

 

 

Er is nog geen releasedatum bevestigd voor een mogelijke demo of de uiteindelijke pc-versie van Final Fantasy XVI, maar als het ontwikkelingsproces in de eindfase zit, zouden beide zeer binnenkort moeten gebeuren. We zouden het spel deze zomer of zelfs eerder kunnen spelen. In elk geval kun je er zeker van zijn dat onze prijsvergelijker je de beste prijzen biedt om een Final Fantasy XVI PC-code te kopen zodra ze beschikbaar zijn.

  • Officiële website : FF16
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief