Sony komt terug en schrapt het nieuwe beleid voor Helldivers 2

Sony komt terug en schrapt het nieuwe beleid voor Helldivers 2

De situatie voor Helldivers 2 is verslechterd door de eis van Sony dat Steam-spelers een PSN-account moeten hebben om de coöperatieve multiplayer-shooter, ontwikkeld door Arrowhead Game Studios, te kunnen spelen. Deze beslissing heeft zeer negatieve gevolgen gehad voor de community van het spel, die fel reageerde op de eis met een enorme golf van negatieve recensies op het platform van Valve, een groot aantal klachten op sociale media en meer. Het ging de laatste dagen zo slecht toen de verzoeken om terugbetalingen op de PC zich opstapelden en het spel meer dan 150.000 negatieve recensies kreeg. Ondertussen kon Arrowhead Game Studios alleen maar toekijken hoe Sony het enorme succes van Helldivers 2, dat binnen een paar uur was uitgebracht, teniet deed. De studio probeerde Sony van beslissing te doen veranderen, maar blijkbaar zonder succes, terwijl de grootste hit van 2024 in een neerwaartse spiraal door de gootsteen ging.

Er is misschien licht aan het einde van de tunnel

De ongelooflijke druk die door de Helldivers 2 community is gegenereerd, staat slechts op één lijn met de enorme teleurstelling die is gegenereerd door een moeilijk uit te leggen beslissing van Sony. Het verzoek aan pc-spelers om een PSN-account aan te maken om Helldivers 2 te kunnen spelen, lijkt op geen enkele manier redelijk, ook al heeft Sony op een gegeven moment verklaard dat dit zou gebeuren. Het spel is al een paar maanden uit en spelers zijn dol op de spelervaring die het biedt. Was het echt aan te raden om een torpedo te lanceren op een boot die zo snel voer? Nou, de gebeurtenissen hebben aangetoond dat dit niet het geval was en het moet nog blijken of Helldivers 2 zich hiervan zal herstellen.

Te midden van deze chaos heeft Sony een paar uur geleden eindelijk gereageerd en het is teruggekomen op zijn eis en het zal niet meer van spelers vragen om een PSN-account te hebben om Helldivers 2 te kunnen spelen.

 

 

Alles is blijkbaar weer normaal in de wereld van Helldivers 2, maar wat zijn de gevolgen van zo'n aardbeving? Zullen spelers hun restitutieverzoeken intrekken en het spel gewoon blijven spelen? Heeft Sony de kip die het gouden ei heeft gelegd gedood? Staan we voor de grootste fout in de wereld van videogames na de mislukte release van Cyberpunk 2077? We zullen nog even moeten wachten op de antwoorden. Uiteindelijk heeft niets van dit alles enige invloed gehad op de gameplay van Helldivers 2 en blijft de game een ervaring leveren die op dit moment geen gelijke kent. Als je het spel op de een of andere manier hebt gemist en de grootste shooter van 2024 wilt ontdekken, is onze prijsvergelijker de beste bron van goedkope Helldivers 2 CD-sleutels.

25.34€
Helldivers 2
Helldivers 2
  • Categorieën : Actie
  • Uitgever : Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar : Arrowhead Game Studios
  • Modus : Solo, Co-op
  • Verschijningsdatum : 8 februari 2024
  • Categorieën : Actie
  • Uitgever : Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar : Arrowhead Game Studios
  • Modus : Co-op
  • Verschijningsdatum : 8 februari 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief