Final Fantasy VII Rebirth lanceert officieel na 4 jaar wachten

Final Fantasy VII Rebirth lanceert officieel na 4 jaar wachten

Final Fantasy VII Rebirth is een actie-rollenspel (Action RPG) ontwikkeld en uitgegeven door Square Enix. Dit is het vervolg op het spel Final Fantasy VII Remake dat in 2020 uitkwam en is het tweede deel van het driedelige Remake-project van Final Fantasy VII. Na 4 jaar wachten lanceerde Final Fantasy VII Rebirth eindelijk op 29 februari 2024. En het heeft veel positieve feedback ontvangen.

 

 

Net als zijn voorganger combineert de gameplay van Rebirth real-time actie met strategische en role-playing elementen. Het spel speelt zich af direct na de gebeurtenissen in Remake en spelers besturen huurling Cloud Strife en een groep personages die voornamelijk bestaat uit de eco-terroristische groep AVALANCHE. Ze beginnen aan een reis over de Planeet om te voorkomen dat de megacorporatie Shinra de levensessentie, de Lifestream, exploiteert als energiebron en om voormalig elite SOLDIER Sephiroth te verslaan, die zich met de Planeet wil verenigen om meer macht te krijgen.

Wie de vorige Remake-versie nog niet heeft gespeeld, hoeft zich geen zorgen te maken. Volgens het bericht van creative director Tetsuya Nomura op Twitter is Final Fantasy 7 Rebirth zo ontworpen dat nieuwe spelers het verhaal kunnen begrijpen zonder de vorige versie te spelen. Tetsuya Nomura onthulde ook dat er gewerkt wordt aan de derde remake.

Als spelers het spel willen uitproberen voordat ze een beslissing nemen, kunnen ze de gratis demo in de PlayStation Store spelen. De demo, getiteld "The Fall of a Hero in Nibelheim", laat spelers het openingshoofdstuk van de verhaallijn van het spel beleven en het gebied Junon, waar spelers de wereld van Final Fantasy VII Rebirth vrij kunnen verkennen. Na het spelen van deze demo kunnen spelers dit verhaalsegment overslaan in de volledige versie van het spel.

Het spel is nu verkrijgbaar op Playstation 5. Je kunt de prijsvergelijker van dLcompare gebruiken voor de beste deals voor Final Fantasy VII Rebirth.

  • Officiële website : FFVII Rebirth
  • Categorieën : Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 29 februari 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief