Stellar Blade meer dan 1 miljoen keer verkocht in 2 maanden

Stellar Blade meer dan 1 miljoen keer verkocht in 2 maanden

SHIFT UP, een Zuid-Koreaanse ontwikkelaar achter Stellar Blade, heeft aangekondigd dat hun spel meer dan 1 miljoen keer is verkocht. Tijdens een persconferentie en zoals beschreven op de Koreaanse website Gamevu, kwam de CEO van SHIFT UP, Hyung-tae Kim, het podium op om de toekomstplannen van het bedrijf en hun focus op het produceren van games van hoge kwaliteit voor de markt te delen. Daarna was het de beurt aan de CFO van SHIFT UP, Ahn Jae Woo, die verder sprak over het bedrijf en verkoopgegevens deelde.

Volgens Ahn Jae Woo staat de titel regelmatig in de bestsellerslijsten van verschillende regio's, zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Hij voegt eraan toe:

    "Since its release, it has reached the top spot in sales in major console markets like the US and UK, and cumulative sales are estimated to have surpassed one million units."

Stellar Blade werd uitgebracht op 26 april. Op dat moment was het de best verkochte game in de PSN Store en overtrof het andere games zoals Helldivers 2 en Dragon's Dogma II. Ondanks dat het verkoopcijfer de 1 miljoen overschreed, een extreem succesvol cijfer voor een nieuwe PS5-exclusieve IP, hadden veel fans verwacht dat het spel veel meer zou hebben verkocht, gezien de positie op de ranglijst.

 

 

Toch deelde SHIFT UP tijdens de persconferentie meer relevante gegevens, die het succes van Stellar Blade nog eens onderstreepten. Volgens de ontwikkelaar behaalde Stellar Blade een gebruikersscore van 92 op Metacritic, waarmee het andere Sony exclusives zoals Ghost of Tsushima en Final Fantasy VII Rebirth overtrof. Om ervoor te zorgen dat de game ondersteuning blijft krijgen, heeft SHIFT UP beloofd dat ze werken aan het toevoegen van een nieuwe fotomodus, meer skins voor personages, een IP-samenwerking en DLC aan Stellar Blade.

Stellar Blade krijgt in de toekomst DLC

Bij andere gelegenheden verklaarde Hyung-tae Kim dat hij van plan is om een vervolg op Stellar Blade te maken. Het eerste spel, aanvankelijk bekend als Project Eve, werd in 2019 aangekondigd voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Twee jaar later dook het weer op met een trailer tijdens een PlayStation Showcase, waarin te zien was dat het spel een PlayStation 5 exclusive was geworden. Een jaar later, tijdens een 2022 State of Play, kreeg Project Eve een verhaaltrailer en een titelwijziging naar Stellar Blade. De game zou aanvankelijk eind 2023 uitkomen, maar werd uitgesteld tot april 2024 en markeerde daarmee een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling.

Sindsdien heeft Stellar Blade de aandacht van het publiek getrokken en voor opschudding gezorgd, zowel vanwege de gameplay als vanwege de controverses over het lichaam en de kleding van de hoofdpersoon. Hoe dan ook, als je alle buzz over het spel wilt ontdekken, bekijk dan onze prijsvergelijker voor de goedkoopste CD Keys voor Stellar Blade en help Eve de mensheid te redden.

  • Categorieën : Actie , Avontuur
  • Uitgever : Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar : SHIFT UP Corporation
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 26 april 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief