Instant Gaming EU
 
 

Controversiële outfits keren terug in Stellar Blade

Controversiële outfits keren terug in Stellar Blade

Censuur is de laatste tijd een gevoelig onderwerp binnen de gaminggemeenschap. Dit verwijst naar acties van bedrijven en uitgevers om het uiterlijk van een personage of zijn outfit te veranderen om het meer “acceptabel” te maken voor het grote publiek en in lijn met de maatschappelijke normen. De meeste spelers beschouwen deze actie echter als zeer bekritiseerd omdat het een verkeerde voorstelling geeft van het product dat de uitgever verkoopt.

Ongeveer een maand geleden was de gamegemeenschap woedend over Shift Up vanwege hun beslissing om censuuraanpassingen te introduceren in de day-one patch van het spel. Hyung-Tae Kim, de regisseur van Stellar Blade, moest de controverse rond zijn spel uit de wereld helpen door te verklaren dat de patch na de day-one patch inderdaad hun definitieve product was. Hij erkende echter dat dit alleen de spelersgemeenschap niet tevreden zou stellen, dus organiseerde hij een interne discussie om de kwestie aan te pakken. En nu weten we eindelijk het resultaat van die discussie.

Na een maand wachten is er eindelijk een einde gekomen aan de ruzie. Onlangs deelde Shift Up details over de inhoud van de nieuwste game-update, patch 1.003. Deze update introduceert een nieuwe Boss Challenge-modus, lost een aantal bekende bugs op, voert talloze spelverbeteringen door en voegt drie nieuwe outfits toe. Maar spelers merkten al snel een andere verandering op in deze update.

 

 

Voor de outfits die naar verluidt gecensureerd waren, is nu een alternatieve “ongecensureerde” variant beschikbaar in het spel. Shift Up blijft bij zijn standpunt om geen microtransacties in Stellar Blade te introduceren en deze “ongecensureerde” outfits zijn helemaal gratis te verkrijgen. De Midzomer Alice en Midzomer Redhood varianten kunnen worden gekocht bij Roxane, een koopman in Xion.

Hoewel deze beslissing van Shift Up voor velen misschien niet veel betekenis heeft, laat het zien dat de stem van spelers steeds invloedrijker wordt bij bedrijven en ontwikkelaars, net als toen Sony hun beslissing over Helldivers 2 moest herroepen vanwege de grote protesten. Als je na het horen van dit nieuws geïnteresseerd bent om het spel uit te proberen, gebruik dan onze prijsvergelijker voor de beste prijs voor Stellar Blade en ervaar update 1.003 zelf.

  • Categorieën : Actie , Avontuur
  • Uitgever : Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar : SHIFT UP Corporation
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 26 april 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief