Supermarket Simulator gaat viral op Steam

Supermarket Simulator gaat viral op Steam

Dit jaar is echt ongewoon als het gaat om grote hits op Steam. Palworld klom een paar maanden geleden met een verbazingwekkende snelheid naar de top, maar nu is het de beurt aan Supermarket Simulator om te schitteren. Het spel van Nokta Games biedt een spannende simulatie-ervaring die je aan het hoofd van een supermarkt zet. Elk aspect van het management ligt in jouw handen, waaronder het optimaliseren van de ruimte, voorraadbeheer en distributie, het uitbreiden van het bedrijf en zelfs het regelen van de baan van de caissière. Het spel biedt een grote verscheidenheid aan spelmechanismen waardoor je je de manager van een kleine supermarkt voelt, maar het is aan jou om je kennis en vaardigheden zo goed mogelijk te gebruiken om de klanten tevreden te houden en de omzet te verhogen. Supermarket Simulator heeft geen mooie graphics nodig om een verslavende ervaring te leveren die de aandacht van veel spelers heeft getrokken en het spel heeft een plekje veroverd tussen de grote hits op Steam.

Begin klein en word groot

Supermarket Simulator is nog zo'n spel dat is ontwikkeld door een heel kleine studio die grote dingen heeft bereikt. Nokta Games is een Turkse studio met slechts vier mensen, maar dat heeft ze er niet van weerhouden om een spel uit te brengen met 94% positieve recensies op Steam en een piek van bijna 40.000 gelijktijdige spelers op het platform van Valve. Het was niet meteen een hit, maar het spel heeft in ongeveer een maand een flinke spelersgroep opgebouwd. Net als bij spellen als Phasmophobia of Among Us, is de sleutel tot het succes de aandacht van een aantal populaire streamers die het spel in de sociale media veel aandacht hebben gegeven.

 

 

Supermarket Simulator is geen gemakkelijk spel, want je moet de prijzen in de gaten houden en elk aspect van je supermarkt zo organiseren dat het efficiënt en aantrekkelijk is voor de klanten. De leercurve is echter niet te steil en het spel is niet ingewikkeld qua besturing, wat in het voordeel is van nieuwkomers in het genre. Maar om de fijne kneepjes van het succesvol managen van een supermarkt onder de knie te krijgen, heb je geduld en veel werk nodig.

De beste kortingen op Supermarket Simulator vind je in onze prijsvergelijker als je zelf wilt ontdekken wat er zo verslavend is aan dit juweeltje van het simulatiegenre en je eigen supermarkt wilt beheren.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief