Instant Gaming EU
 
 

Tell Me Why is deze maand helemaal gratis

Tell Me Why is deze maand helemaal gratis

Niet alle videospelletjes hoeven avonturen vol actie te zijn. soms kun je je heel goed vermaken door een verhalend avontuur met een diepgaande verhaallijn te spelen en dat is precies wat ontwikkelaar Dontnod in de meeste van zijn spellen biedt. Als het om Tell Me Why gaat, heeft de Franse studio het om verschillende redenen laten opvallen. Dit episodisch avontuur plaatst je in de schoenen van een tweeling, Tyler en Alison Ronan, die in staat zijn telepathisch met elkaar te communiceren. Ze sloegen afzonderlijke wegen in het leven en verlieten hun geboorteplaats al heel wat jaren geleden, maar de dood van hun moeder brengt hen weer bij elkaar. Als ze elkaar in hun oude huis ontmoeten, beginnen ze aan een reis over herinneringen en ontdekkingen die hun jeugdtrauma's zal onderzoeken.

 

 

Het verhaal in Tell Me Why is diep en goed opgebouwd, maar er zijn een paar heel belangrijke factoren die het doen opvallen. Het spel is het eerste AAA videospel met een transgender personage als een van de hoofdpersonen. Het spel doet goed werk met het behandelen van transgender onderwerpen en het is goed ontvangen door de gemeenschap. Omdat juni Pride Month is, heeft ontwikkelaar Dontnod aangekondigd dat Tell Me Why de hele maand gratis beschikbaar zal zijn op Xbox, Windows 10, en Steam. Als je het spel op een van die platforms downloadt, krijg je permanent toegang tot het volledige spel.

 

Sinds de release van Tell Me Why eind vorige zomer zijn het team van DONTNOD en Xbox Game Studios Publishing vereerd door en diep dankbaar voor de vele gamers - vooral trans- en queer gamers - die begrip en hoop hebben gevonden in ons spel. We hebben oprechte berichten ontvangen van spelers over de hele wereld over hoe Tyler's thuiskomst als trans man en Alyson's worsteling met trauma's hen hebben geraakt, bemoedigd, of hen een beetje minder alleen hebben doen voelen, vooral te midden van de voortdurende wereldwijde COVID-19 pandemie en de alomtegenwoordige transfobische retoriek op plaatsen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

 

Door Tell Me Why gratis te maken wil Dontnod zowel nog meer mensen toegang geven tot het spel als onze spelers aanmoedigen hun geld uit te geven op plaatsen die direct van invloed zijn op trans- en queer gemeenschappen.

  • Officiële website : Tell Me Why
  • Categorieën : Avontuur
  • Uitgever : Xbox Game Studios
  • Ontwikkelaar : DONTNOD Entertainment
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 27 augustus 2020
  •     XboxOne : 27 augustus 2020
  •     PC : 27 augustus 2020
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief