Instant Gaming EU
 
 

The Lamplighters League biedt stijlvolle tactische gameplay

The Lamplighters League biedt stijlvolle tactische gameplay

Harebrained Schemes heeft een gameplay preview vrijgegeven van hun stealth tactische spel The Lamplighters League en het doet de aandacht op zich vestigen met zijn stijlvolle jaren 1930 glans en fusie van RTS en turn-based combat. Met de volledige titel The Lamplighters League and the Tower At the End of the World lijkt dit spel de volgende strategiehit te worden van de ontwikkelaars van Battletech en de Shadowrun-serie. Bekijk de eerste blik op de gameplay hier:

 

 

Tweevoudige gevechten

Op het eerste gezicht lijkt de combat van The Lamplighter's League op XCOM met zijn infiltratiefase gevolgd door de eigenlijke combat. De eerste fase gebeurt in real-time, maar in tegenstelling tot XCOM is het meer dan het zoeken naar geschikte posities om de vijand aan te vallen. Je kunt deze tijd gebruiken om het slagveld in jouw voordeel vorm te geven: je kunt het gebied verkennen, langs patrouilles sluipen, middelen zoals granaten en gezondheidspakketten vinden en verzamelen, vallen zetten en eenzame bewakers vermoorden om hun aantal te verminderen.

De beslissingen die je in de eerste fase neemt zijn van invloed op wat er gebeurt in de tweede fase, waarin de keuze van de personages die je meeneemt naar de missie een rol speelt. Er zijn in totaal tien personages, gegroepeerd in drie klassen: Bruisers, Sneaks en Saboteurs.

Desondanks beschikt elk personage over vaardigheden die hen uniek maken. Een Saboteur als Eddie kan vijanden neerhalen in een kegel van geweervuur. Een Sneak als Lateef kan zich onzichtbaar maken en een lokaas achterlaten om vijanden af te leiden. Een Bruiser als Ingrid kan vijanden die haar omringen neerhalen. Door hun kenmerkende vaardigheden moet je nadenken over welke personages je bij elke missie meeneemt.

Bovendien komen de personages zelf tot leven en maken ze ruzie met elkaar voor, tijdens en na de missies. Zoals in de video wordt gezegd, zijn het geen typische helden, maar een bende onaangepaste schurken die bij elkaar zijn geroepen om een mystieke apocalyps te voorkomen. Dit en de pulp uit de jaren dertig maken van The Lamplighters League het meest unieke tactische spel dat sinds enige tijd is verschenen.

The Lamplighters League komt ergens in 2023 uit voor PC en Xbox Series X|S. Je kunt een The Lamplighters League PC key pre-orderen tegen de beste prijzen in onze prijsvergelijker.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief