Huurlingenbandsimulator Wartales verkoopt 600.000 exemplaren in Early Access

Huurlingenbandsimulator Wartales verkoopt 600.000 exemplaren in Early Access

Ondanks dat het nog maar in Early Access is, heeft de huurlingen RPG Wartales van Shiro Games een mijlpaal bereikt door 600.000 exemplaren te verkopen sinds 12 april. In de eerste week was het het tiende best verkopende spel op Steam, met meer dan een miljoen gebruikers die het op hun verlanglijstje hebben staan. Bekijk de lanceringstrailer van Wartales hier:

 

 

In een verklaring zei Shiro Games CEO Nicolas Cannasse: 

“We're overwhelmed with gratitude by the positive community feedback. You are now more than 600,000 players who have explored the Wartales world, and so many of you have spent hundreds of hours enjoying the game and sharing your discoveries with other players. Thank you, it means a lot to us."

Wartales is niet de eerste in zijn soort. De huurlingenbandsimulator in een gruizige fantasiewereld is ook gedaan door Battle Brothers en The Iron Oath. Wartales lijkt het publiek te hebben veroverd met zijn RPG- en overlevingsmechanica, rustige karaktermomenten tijdens kampscènes, en een turn-based gevechtssysteem dat lijkt op een middeleeuwse XCOM. Het is niet per se origineel, alleen goed gedaan.

Je speelt de leider van een groep huurlingen die het probeert te redden in een grimmige, door pest geteisterde, procedureel gegenereerde wereld. Onnodig te zeggen dat het leven zwaar is: je moet je mensen dagelijks te eten geven en elke drie dagen betaald krijgen. Je enige doel is om met alle mogelijke middelen in leven te blijven. Dat betekent van stad naar stad gaan op zoek naar betalende contracten. Sommige dagen moet je een groep bandieten uitschakelen. Andere keren moet je op monsters jagen en ze afslachten. Op weer andere dagen moet je helaas andere reizigers van hun zuurverdiende goud beroven. 

Wartales heeft verschillende klassen die je in level kunt brengen om vaardigheden te verwerven. Je hebt de voorste linies, zoals de bijlzwaaiende Krijger, de krachtige Bruut en de allround Zwaardvechter. Dan heb je ondersteunende eenheden, zoals de Spearman, de Ranger en de Boogschutter. Tot slot heb je de Tacticus, die uitblinkt in het toedienen van gif en andere negatieve effecten aan vijandelijke eenheden. Behalve soldaten kun je ook beesten vangen en gebruiken als gevechtseenheden.

Omdat iedereen kan sterven, is het een goed idee om een rooster van huurlingen in te zetten, zolang je ze maar allemaal bevoorraad en betaald kunt houden. De dood is permanent in Wartales en elke dag kan de laatste zijn van een huurling. Daarom kunnen verhaalmomenten rond een kampvuur bijzonder aanvoelen en een personage aan je binden. 

Wartales is nu uit voor de PC op Steam en GoG, en heeft ondanks dat het in Early Access zit al vele uren content beschikbaar. Bekijk onze prijsvergelijker voor een betaalbare Wartales PC-sleutel.

22.87€
Wartales
Wartales
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief