Eneba COM
 
 

XCOM 2: War of the Chosen

  • PC
  • XboxOne
  • Xbox Series X
Maak een prijswaarschuwing aan

Topwinkels

    Rechtstreeks van XCOM: Enemy Unknown, en bejubeld door critici, XCOM 2 is vandaag terug met de eerste uitbreiding, XCOM 2: War of the Chosen. Twintig jaar na de overgave van de wereldleiders aan de buitenaardse dreiging, heeft de mensheid het nog niet opgegeven. XCOM is er nog steeds, verborgen in de schaduwen om de strijd aan te gaan met het ADVENT-gevaar dat elke vorm van tegenstand voortdurend belaagt. Aan boord van de Talion, een schip dat het nieuwe hoofdkwartier van XCOM is geworden, sta jij als commandant aan het hoofd van de operaties. Maar in XCOM 2: War of the Chosen besluiten de ADVENT's, woedend over XCOM's recente overwinningen, het tempo op te voeren en hun commandant een halt toe te roepen. Om deze missie te volbrengen, sturen de Ancients hun meest geduchte strijders op pad , de Chosen genaamd. De Chosen hebben elk unieke vaardigheden en zijn genadeloos en tot alles in staat om je te vernietigen.




    • Assassin De Assassin is een heimelijke eenheid die de voorkeur geeft aan gevechten van dichtbij. Haar tactiek is onberispelijk, ze heeft een hoge dunk van zichzelf en denkt ver boven de mensheid uit te stijgen door haar status bij de Ancients. Ze is echter uitgerust met ontzagwekkende gevechtsvaardigheden. Haar voorkeurswapen is de katana, en ze vecht er praktisch alleen mee. Met haar unieke vermogen om te verdwijnen en weer te verschijnen als zij dat wil, is zij in feite een geduchte tegenstander die in staat is naar de onaantrekkelijke eenheden te teleporteren en ze met verwoestende slagen te doden. Zij kan ook hele groepen soldaten verdoven en desoriënteren door golven van psionische kracht.




    • The Sorcerer De Magiër is ongetwijfeld de arrogantste Uitverkorene, die zijn geestelijke gezondheid heeft opgeofferd door meer dan redelijk te drinken bij de bron van psionische kracht. Hij denkt dat hij een god is en denkt dat hij de enige is die psionische kracht herkent. Gewapend met een aanvalsgeweer gebruikt de Magiër een grote verscheidenheid aan psionische vermogens op het slagveld. Hij kan een stortvloed van spectrale zombies oproepen die op XCOM-soldaten afstormen en in hun gelederen ontploffen. Hij kan zijn bondgenoten naar verschillende plaatsen op het slagveld teleporteren en zelfs zijn vijanden in bedwang houden door ze te laten denken, of zelfs gek maken, wat verschillende effecten kan hebben. Hij is ook in staat extra bewakers op te roepen die dodelijke aanvallen kunnen uitvoeren, waardoor hij in stasis kan gaan, wat hem onkwetsbaar maakt zolang de bewakers actief zijn.




    • The Hunter De jager is een eenheid met een groot bereik die zijn prooi tot aan de andere kant van de kaart kan opsporen. Met een sadistische inslag houdt hij ervan langzaam te volgen, de XCOM-eenheden te verwonden en in te hinderen alvorens de fatale klap uit te delen. Hij wordt stoutmoediger als hij het bloed van zijn vijanden ziet vloeien, maar zijn overdreven zekerheid kan ertoe leiden dat hij zijn tegenstander onderschat. Hij aarzelt niet om je openlijk te beledigen tijdens de gevechten. De jager kan dankzij zijn grijper op ongewone plaatsen neerstrijken. Vanaf deze plaatsen kan hij volgschoten afvuren, waarmee hij elke XCOM-soldaat kan raken en doden, waar hij zich ook bevindt. Zodra je de laserstraal ziet, heb je een beurt om de zichtlijn te verbreken voordat je het schot lost. De Jager speelt ook graag met zijn prooi met granaten en kalmeringskogels. Hij zal niet aarzelen om je troepen uit te schakelen om informatie te krijgen over de locatie van Talion.



    Zoals je ziet, vormen de Uitverkorenen een bedreiging die je niet licht op zult moeten vatten. Je zult ze achtereenvolgens en min of meer willekeurig tegenkomen tijdens de campagne. Om unieke spelen mogelijk te maken, zullen bepaalde sterktes en zwaktes van de uitverkorenen bij elk spel veranderen. Natuurlijk, XCOM 2: War of the Chosen, biedt nieuwe facties binnen het verzet. Net als de uitverkorenen, zijn de nieuwe facties drie in aantal.




    • The Reapers De Reapers vormen een gefragmenteerde cel van menselijke loyalisten die in de marge van de samenleving leven en het grootste deel van de tijd tussen hen in blijven. De Reapers zijn ontstaan aan het begin van de invasie, en deze groep buitenstaanders strijdt al jaren tegen ADVENT. Voorheen gaven de Reapers de voorkeur aan isolement, maar een recente verandering in hun organisatie dwingt hen nu samen te werken met XCOM om de Aarde te bevrijden van de buitenaardse dreiging. De Reaper is een infiltratiespecialist, een stealth scherpschutter. Met zijn verbeterde verhullingsmodus, "Shadow" genaamd, heeft hij toegang tot grotere mobiliteitsopties. Hij kan zelfs verborgen blijven door acties uit te voeren terwijl hij schiet, en je wordt bij elke actie geïnformeerd over de kans dat je je verhulling verbreekt. De Reaper gebruikt een krachtig wapen, het Vektor-geweer, en een Claymore-explosief, een richtbaar brandbom dat, wanneer geplaatst en geactiveerd, geen invloed heeft op de camouflage. De meest doorgewinterde Reapers kunnen zelfs Claymores aan vijandelijke eenheden bevestigen, waardoor ze in ADVENT-bommen veranderen.




    • The Templars De Templars vormen een groep teruggetrokken soldaten die zich hebben toegelegd op het verleggen van de grenzen van hun geest en lichaam door middel van psionische energie. Zij worden geleid door Geist, een van de oorspronkelijke Psionic soldaten. Zij zijn ADVENT en hun steden ontvlucht na de val van het XCOM-project te hebben overleefd. In hun isolement hebben zij een bijna religieuze ijver ontwikkeld voor het verzamelen van psionische energie, en terwijl ADVENT en de Sorcerer de psionische energie van de planeet beginnen af te tappen, staan de Tempeliers op het punt wraak te nemen. De Tempelier is in de eerste plaats een frontstrijder die met psionische zwaarden zwaait. Hij gebruikt ook de concentratie die hij tijdens het gevecht opdoet om vaardigheden te activeren. Concentratie stelt de Tempelier in staat de toegebrachte schade te vergroten of zijn mobiliteit te verbeteren. Hij kan ervoor kiezen zijn concentratie te gebruiken om zich aan te passen aan de behoeften van het gevecht. Met ervaring kunnen Tempeliers vele psionische vaardigheden ontgrendelen om verwoestende aanvallen uit te voeren.




    • The Skirmishers De Skirmishers zijn voormalige ADVENT soldaten die ervoor hebben gekozen om tegen hun meesters in opstand te komen. De Skirmisher is een echte offensieve steunpilaar die in staat is zijn vijanden op verschillende afstanden tegen te werken. Een grijper stelt hem in staat de structuren te beklimmen, maar hij kan deze ook gebruiken om dichter bij zijn doelwit te komen, hetzij door de vijand vast te grijpen om hem te lokken, hetzij door zichzelf naar hem toe te stuwen. Hij kan dan zijn tweede wapen gebruiken om zijn vijand neer te steken. De Skirmisher heeft ook mogelijkheden om meerdere acties uit te voeren tijdens dezelfde ronde.



    In XCOM 2: War of the Chosen maken ook nieuwe vijandelijke eenheden hun opwachting: Purifiers zijn echte pyromanen en je moet hun vlammen ontwijken. Wees zeker van hun dood. Priesters kunnen de controle over vijandelijke eenheden overnemen, en hun bondgenoten versterken. Specters gebruiken wolken van nanomachines om schaduwen te creëren die op jouw eenheden lijken. Losts zijn voormalige mensen die gemuteerd zijn en nu op zombies lijken. Ze zijn nooit alleen en vallen liever in hordes aan. XCOM 2: War of the Chosen brengt ook een nieuwe belangrijke functie, waardoor je relaties met je teamgenoten kunt opbouwen en je nieuwe vaardigheden kunt krijgen. De oorlog tegen ADVENT is nog niet voorbij, en de dreiging is formidabeler dan ooit. Join the resistance in XCOM 2: War of the Chosen!



     

    Lees verder
    Dit spel is een DLC en moet worden gebruikt met de volledige versie van het spel : XCOM 2

    Beste prijzen voor XCOM 2 War of the Chosen

    Gebruik je CD-sleutel op Steam.

    Code voor Xbox om te activeren op Xbox Live.

    Code voor Xbox te activeren op Xbox Live.

     

    Opmerkingen over XCOM 2: War of the Chosen

    • Technische informatie

    • Officiële website : XCOM 2 War of the Chosen
    • Categorieën : Strategie
    • Uitgever : 2K
    • Ontwikkelaar : Firaxis Games
    • Modus : Solo
    • Verschijningsdatum : 3 december 2018
    • Systeemvereisten
      • Minimaal
      • OS : Windows 7 (64 bit)
      • CPU : Core 2 Duo E4700 2.6 GHz / Phenom 9950 Quad Core 2.6 GHz
      • RAM : 4 GB
      • GPU : Radeon HD 5770 / GeForce GTX 460
      • Opslagruimte : 65 GB
      • Aanbevolen
      • CPU : 3 GHz Quad Core
      • RAM : 8 GB
      • GPU : Radeon HD 7970 / GeForce GTX 770
      • Opslagruimte : 70 GB
    • Leeftijdsclassificatie
    • PEGI 16ESRB T
    Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

    Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief