Aliens: Dark Descent heeft een releasedatum

Aliens: Dark Descent heeft een releasedatum

Alien films zijn door de jaren heen de inspiratie geweest voor veel videogames. Titels als Aliens: Fireteam Elite en Aliens: Colonial Marines richten zich op het leveren van respectievelijk een spannende third-person en first-person schietervaring die doet denken aan de tweede film in de franchise. Ondertussen is Alien: Isolation een meeslepende horrorervaring die je in de schoenen plaatst van de dochter van Ellen Ripley, die gevangen zit in een ruimtestation met een Xenomorph-dreiging, ongeveer zoals haar moeder in de eerste film. De Alien franchise is zo populair dat het een zeer succesvolle crossover had met een andere iconische film uit de jaren '80, Alien vs Predator, die destijds een grote hit was. Aliens: Dark Descent brengt ons terug naar het universum dat in de films wordt afgebeeld, maar met een heel ander soort ervaring.

Minder schieten, meer strategie

In Aliens: Dark Descent voer je het bevel over een peloton Colonial Marines om een Xenomorph-uitbraak op een geïsoleerde planeet te stoppen. Dat zal je heel bekend in de oren klinken als je fan bent van Alien, maar misschien verander je van gedachten als we je vertellen dat je je squad door uitdagende scenario's leidt in realtime tactische actiegevechten. Ja, Aliens: Dark Descent is een real-time strategiespel dat je een ervaring biedt die aanzienlijk verschilt van eerdere spellen in de franchise die altijd een soort shooters of survival horror spellen waren. Je kunt wat meer over het spel ontdekken in de nieuwste officiële gameplaytrailer, waarin ook de releasedatum wordt onthuld. Je kunt hem hieronder bekijken met dank aan IGN.

 


Zoals je in de video kunt zien, lijkt Aliens: Dark Descent meer op XCOM dan op enig vorig spel in de franchise, met uitzondering van de turn-based mechanica natuurlijk. Zo'n andere benadering van de actie zal een hele noviteit zijn voor de fans.

Aliens: Dark Descent lanceert op 20 juni voor PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One en Xbox Series X. De beste deals in Aliens: Dark Descent CD keys zijn vóór de release verkrijgbaar bij onze prijsvergelijker, als je goedkoop aan je exemplaar wilt komen.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Dompel jezelf onder in de wereld van Stargate: Timekeepers, waar strategie en mysterie samenkomen in epische gevechten. Klaar voor de tijdmissie? De poorten roepen.
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief